Friss hírek

Vettelnek vegyesek az érzései Hamilton újabb rekordbeállításával kapcsolatban

A Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel elismerte, vegyes érzései vannak azzal kapcsolatban, hogy Lewis Hamilton a hétvégi Orosz Nagydíjon beállíthatja Michael Schumacher győzelmi rekordját.

Schumacher 91 futamgyőzelmet szerzett F1-es pályafutása során, Lewis Hamilton pedig a legutóbbi, mugellói versenyen 90. alkalommal állhatott a dobogó legfelső fokára.

Mindez tehát azt jelenti, a brit Szocsiban újabb Schumacher-rekordot állíthat be.

A Ferrari versenyzőjét, Sebastian Vettelt Oroszországban erről is kérdezték – a német azt mondta, vegyes érzései vannak, hiszen még mindig hőseként tekint Schumacherre.

„Ez mindig egy olyan szám volt, amit lehetetlennek tűnt elérni. Az elmúlt éveket és Lewis eredményeit látva egyre közelebb és közelebb került ehhez. Ha pedig végül eléri – szerintem ez már csak idő kérdése –, akkor egyfelől persze szomorú leszek, hiszen Michael még mindig az én hősöm” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Másfelől viszont nagyon fogok örülni Lewis miatt. Szerintem megérdemli mindazokat a sikereket, amiket elért az elmúlt években, és amiket idén elér. És – bár nem tudom, hogy marad-e, de gondolom, igen – a következő évieket is.”

„Szóval kicsit fele-fele. Vegyes érzéseim vannak, de így érzek.”

Vettel utoljára tavaly győzött a Forma-1-ben, eddig 53 elsőséget számlál a királykategóriában.

„Nyilván én messze vagyok. De ezek mindig is olyan számok voltak, amik teljesen lehetetlennek tűntek – egészen addig, amíg valaki közel nem kerül ahhoz, hogy megdöntse őket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!