Vettelt a pályán kívüli viselkedéséért vizsgálja az FIA - F1VILÁG.HU

Vettelt a pályán kívüli viselkedéséért vizsgálja az FIA

HIRDETÉS
Különös, egyelőre nem részletezett vétség miatt idézték be meghallgatásra Sebastian Vettelt az Osztrák Nagydíj sportfelügyelői a sprintfutam után. A német kapcsán felmerült a gyanú, hogy megszólalásával vagy cselekedetével okozott morális kárt az FIA számára a versenyzői eligazításon.
portrait, TS-Live, Circuit de Monaco, GP2207a, F1, GP, Monaco
Monaco F1 Press Conference .Sebastian Vettel, Aston Martin

A rejtélyes incidens a péntek esti versenyzői eligazításon történt, amit az időmérő edzést követően tartottak Spielbergben. A Racefans értesülései szerint Vettel a pálya határainak szigorú betartatása ellen szólalt fel azon alkalomkor, amit az FIA most további vizsgálatra bocsát. A szövetség szerint Vettel a Nemzetközi Sportkódex 12.2.1 f) cikkelyét, valamint az F1 sportszabályzatának 20.1-es cikkelyét sérthette meg.

A Nemzetközi Sportkódex vonatkozó szakasza megtiltja a résztvevőknek, hogy szavakkal, tettekkel vagy írásban morális károkat vagy veszteségeket okozzanak az FIA, annak testületei, tagjai számára, továbbá hogy a motorsport érdekeivel vagy az FIA által vallott értékekkel szembemenjenek.

A tavalyi Katari Nagydíjon Christian Hornert is ugyanezen vétség miatt vizsgálták, amikor sértő megjegyzést tett az egyik, zászlót lengető pályabíróra. A Red Bull csapatvezetője akkor hivatalos megrovásban részesült.

Emellett is lesz dolguk a spielbergi versenybíróknak, hiszen egy másik ügyben hét versenyzőt is beidéztek a sprintfutamot követően. Mick Schumachert, Daniel Ricciardót, George Russellt, Esteban Ocont, Sergio Perezt, Lance Stroll, valamint szintén Vettelt amiatt vizsgálják, mert a második felvezető kör során a csapatrádión azt az információt kapták, hogy aktiválják a bokszutcai sebességlimitet, ami a csapattól érkező tiltott segítségnyújtásnak minősül.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!