Friss hírek

Vettelt a szél is segítette a felzárkózásban

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel elárulta, meglepődött azon, hogy sikerült visszakapaszkodnia az 5. helyre a vasárnapi Francia Nagydíjon azok után, hogy már az első kanyarban balesetet szenvedett. A német szerint a szél segítsége nélkül nem sikerült volna.

Vettel a 3. helyről vágott neki a franciaországi versenynek, ám már rögtön a rajt után összeütközött Valtteri Bottasszal. A baleset következtében Bottas defektet kapott, Vettelnek pedig az első szárnya sérült meg, így mindketten a bokszba kényszerültek, és a mezőny végére csúsztak vissza.

Vettel ráadásul 5 másodperces időbüntetést is kapott a baleset okozásáért, amit második kerékcseréje során töltött le.

A németnek végül sikerült átrágnia magát a mezőnyön, és az 5. helyen ért célba, míg Bottas 7. lett.

„Nyilván nem voltam pozícióban, és ami azt illeti, meglepődtem” – mondta Vettel, amikor a felzárkózásáról kérdezték.

„Szerintem az erős szembeszél is segített. A pálya keleti végétől a nyugati végéig, a hosszú egyenesben. Ez sokat segített, mert nagy előnyre tettünk szerint az egyenes második felében, a szélárnyékot eléggé felerősítette. Ha a másik irányból fújt volna a szél, sokkal nehezebb lett volna.”

Vettel az első körben megejtett kerékcseréje során a lágy gumikat kapta, ezzel próbálta meg teljesíteni a hátralévő 52 kört.

A Pirelli módosított szerkezetű abroncsait vitte Franciaországba is, akárcsak Spanyolországba, ahol a Ferrari bevallottan sokat küszködött velük.

Hétvégén viszont Vettel már sokkal elégedettebb volt a gumikkal – habár a verseny második felében végül friss abroncsokra váltott.

„Jól taktikáztunk, nem volt gond a gumikkal” – mondta a német.

„Kimi is együtt tudott maradni az őt körülvevőkkel. Bebizonyosodott, hogy a taktikánk helyes volt. Kimi több mint 30 kört tett meg az ultralágyakkal. Hogy hol végezhettem volna, nem tudom, mert az első kör után én egy másfajta versenyt futottam.”

„De sokkal jobbak voltunk, mint Barcelonában. Sikerült előrelépnünk. Nyilván szerettem volna, ha más eredményt érek el, de továbblépünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!