Friss hírek

Vettelt is beidézték a versenybírók!

Vizsgálják a Forma-1-es Olasz Nagydíj versenybírói Sebastian Vettel időmérős pályaelhagyását – a német versenyző elveszítheti 4. rajthelyét Monzában.

Vettel a monzai kvalifikáció harmadik szegmensben (Q3) vette szélesen a Parabolica nevű kanyart első gyorskörében, a versenybírók azonban ennek ellenére nem törölték köridejét, mely végül a 4. rajtkocka megszerzésére volt elegendő.

Az időmérő edzés leintését követően közel 3 órával viszont az FIA megerősítette, a stewardok vizsgálják Vettel négykerekes pályaelhagyását – ám a kiadott dokumentum szerint nem azt az esetet, amikor a Q3-ban szélesen vette az utolsó kanyart, hanem egy korábbi, Q2-ben elkövetett incidenst.

Amennyiben Vettelt vétkesnek találják, időmérőn elért eredménye is veszélybe kerülhet.

Az FIA egyébként korábban közölte a versenyzőkkel, amennyiben négy kerékkel elhagyják a pályát az utolsó kanyarban, azonnal törlik az adott köridőt, akárcsak a következő körben elért eredményt is.

Vettel ennek ellenére továbbjutott a Q3-ba.

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!