Friss hírek

Vettelt lenyűgözte a Red Bull teljesítménye

Sebastian Vettel boldogan nyilatkozott, miután megszerezte pályafutása második, és csapata első f1-es futamgyőzelmét a Kínai Nagydíjon, ahol egy olyan autóval brillírozott, ami szombaton még nem volt megbízható.

Sebastian Vettel boldogan nyilatkozott, miután megszerezte pályafutása második, és csapata első f1-es futamgyőzelmét a Kínai Nagydíjon, ahol egy olyan autóval brillírozott, ami szombaton még nem volt megbízható.

Vettel első győzelmét egy évvel ezelőtt az Olasz Nagydíjon aratta még a Toro Rosso színeiben, ahol szintén egy pole pozíció után, egy esős futamon állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

A német pilóta nem győzte hangsúlyozni, hogy csapata mennyit dolgozott a mai sikerért, ugyanis a tegnapi időmérőn azért teljesített csak egy-egy kört az etapokban, mert nem volt megbízható az autója.

“Nagyon boldog vagyok” – mondta Vettel a futam után. “Második alkalommal arattam győzelmet esős versenyen. Az autó fantasztikus volt, éppen ezért azt gondolom, el kell mondanom, hogy a csapat kiváló munkát végzett, és jól felkészítette az autót.”

“Voltak gondjaink a megbízhatósággal, azonban az éjszaka folyamán erre megoldást találtak. Ez pedig egyértelműen mutatja a csapat kvalitásait, mindenki azon volt, hogy megtalálja a probléma okát. Hihetetlen, hogy a Red Bull kettős győzelmet aratott.”

A nagy eső miatt a mezőny a biztonsági autó mögül rajtolhatott, ami Vettel szerint jó döntés volt, ugyanis szinte mindenhol vízátfolyások nehezítették a vezetést.

“Úgy gondolom, jó döntés volt, hogy a biztonsági autó mögül rajtoltunk, mert állt a víz a pályán. Néhány kanyarban minden rendben volt, de körről körre vízátfolyások állták az utunkat, néha több, néha kevesebb” – mondta a német versenyző, aki egy kicsit aggódott stratégiája miatt, ugyanis kevés üzemanyaggal kezdte meg a futamot.

“Tudtuk, hogy rövid lesz az első etapunk, így amint a biztonsági autó kiállt, keményen kellett hajtanom, hogy elegendő előnyt szedjek össze az első kiállásomig. Még úgy is nagyon nehéz volt a verseny, hogy én voltam a legjobb helyzetben, hiszen senki nem autózott előttem, így a látási viszonyokkal nem volt sok gondom.”

“De a vízátfolyások miatt nekem sem volt egyszerű, különösen az utolsó kanyarban volt nagyon nehéz dolgunk, hiszen ott tényleg állt a víz a pályán, nem is csoda, hogy többen is kicsúsztak ezen a szakaszon.”

Vettel azt is elmondta, hogy a futam utolsó néhány körében már visszavett, és csak arra összpontosított, hogy ne hibázzon.

“Az utolsó tíz körben megpróbáltam azon lenni, hogy tartsam a távolságot köztem és a mögöttem autózók között, és felvegyem az ő ritmusukat” – mondta. “Megpróbáltam mindent az irányításom alatt tartani, de hihetetlenül nehéz volt. Azon voltam, hogy behozzam az autót a célba. Kanyarról kanyarra koncentráltam, annál tovább nem is láttam.”

“Az utolsó két körben már teljesen visszavettem, nem akartam megkockáztatni, hogy esetleg kicsúszok a pályáról” – tette hozzá a német pilóta, aki végül 10 másodperces előnyben ért célba csapattársa, Mark Webber előtt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!