Vettelt meglepte a harmadik rajtpozíció

Sebastian Vettel elárulta, hogy egyáltalán nem számított komolyabb sikerre az időmérőn, különösen azok után, hogy a három szabadedzésen mindössze 35 kört tudott csak teljesíteni Melbourne-ben.

Sebastian Vettel elárulta, hogy egyáltalán nem számított komolyabb sikerre az időmérőn, különösen azok után, hogy a három szabadedzésen mindössze 35 kört tudott csak teljesíteni Melbourne-ben.

A Red Bull Racing német versenyzője nem kezdett túl jól: a pénteki első edzésen csak egy mért kört teljesített, ugyanis egy hidraulikus probléma miatt már korán fel kellett adnia a küzdelmet, majd a délutáni tréningen hibázott, és a kavicságyban landolt.

A szombat reggeli edzés sem úgy sikerült, ahogy azt szerette volna, ugyanis egy fékhiba miatt csak 12 körig jutott.

Éppen ezért nem is várt túl sokat a mai időmérőtől, ahol végül a harmadik helyre tornázta fel magát, így a Brawn GP duója mögül, a második sorból vághat neki a holnapi Ausztrál Nagydíjnak.

“Két nagyon nehéz napom volt, egészen a kvalifikációig” – mondta Vettel. “Tegnap csak egyetlen mért körig jutottam az első edzésen, majd a második tréningen hibáztam, így nem is tudtam befejezni előre kiírt programomat.”

“A mai reggeli edzésen is voltak gondjaink, ami miatt értékes időt vesztettem, így egészen addig nagyon nem alakultak jól a dolgaink, de az adatokat kiértékeltük és áttanulmányoztunk, úgy készültünk fel az időmérőre, és szerintem ez sikerült.”

“Volt egy pont, mikor attól tartottunk, hogy nem kerülünk be a második etapba, de aztán itt vagyunk a harmadik helyen, a második sorban, és már alig várom a holnapot, mikor jó esélyünk lesz a pontszerzésre” – tette hozzá a német pilóta, aki azért óvatos a holnapi versennyel kapcsolatban.

“Számítógépen sokkal több kört tettünk meg, mint a pályán, de úgy tűnik, ez segített. Bár mi vagyunk a leggyorsabbak a Brawn versenyzői mögött, nem szabad elszállnunk, mert hosszú még a szezon, ez egy gyors kezdés. Most az a legfontosabb, hogy felkészüljünk a versenyre, és minél több pontot szerezzünk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!