Vettelt nem befolyásolja Leclerc hosszú távú szerződése - F1VILÁG.HU

Vettelt nem befolyásolja Leclerc hosszú távú szerződése

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel azt mondja, nem befolyásolja túlzottan Forma-1-es jövőjét az, hogy Charles Leclerc nemrég hosszú távra szóló szerződést írt alá az olasz csapattal.
TEST T2 BARCELLONA - MERCOLEDì 26/02/2020 -SEBASTIAN VETTEL 
© Scuderia Ferrari Press Office

A Ferrari még decemberben jelentette be, Leclerc kontraktusát 2024 végéig hosszabbította meg, miközben Vettel jelenleg érvényes szerződése az idei szezon végén lejár.

A négyszeres világbajnokot szerdán, Barcelonában arról faggatták, mennyire „fájdalmas” azt látni, hogy Leclerc ferraris jövője hosszú távon biztos, miközben azt még mindig nem lehet tudni, hogy ő marad-e a csapatnál.

„Nem fájdalmas, nagyon örültem neki” – mondta Vettel. „Nem tudom, miért kellene, hogy fájdalmas legyen.”

A német versenyző kifejtette, remek a kapcsolata az ifjú monacóival, és nem befolyásolja túlzottan a jövőjét az, hogy Leclerc 2024-ig a Ferrari versenyzője marad.

„Azt gondolom, már kezdettől fogva remek a kapcsolatom Charles-lal, szerintem jól kijövünk. Nyilván ő teljesen más szakaszában jár a pályafutásának, mint én. Ezzel tisztában vagyok. De nem gondolom, hogy ez sokat számít.”

A Ferrari versenyzője a barcelonai sajtótájékoztatón kifejtette, továbbra is élvezi a versenyzést a Forma-1-ben.

„Imádok vezetni. Azt gondolom, ezek az autók ultragyorsnak tűnnek. Gyorsabbak, mint valaha” – mondta Vettel.

„Az egyetlen hátrányuk, ami még mindig megvan, hogy szerintem túl nehezek a lassú kanyarokban. De az kétségtelen, hogyha a leszorítóerőt nézem, az összes többi autóhoz képest, amiket valaha vezettem, ezek a leggyorsabbak, ez pedig izgalmas. Nyilván nem tudom, milyen lesz majd vezetni őket jövőre. De versenyzőként izgalmas gyorsan menni, és ezeket az autókat nagyon-nagyon izgalmas vezetni.”

Vettel egyébként Melbourne-ben 13. F1-es szezonját kezdi meg.

Hirdetés

„Itt vagyok már egy ideje, de még mindig imádom. Imádok vezetni. Nagyon izgatott voltam, amikor múlt héten újra autóba ülhettem, és hamar elkaptam a ritmust. Persze nem csupán azért vagyunk itt, hogy jól érezzük magunkat. Azért vagyok itt, hogy győzzek. És ebből a szempontból az elmúlt évek tekintetében volt olyan, ami jó volt, és volt olyan, ami nem. A legvége viszont egyszer sem jött össze, hiszen azért csatlakoztam a Ferrarihoz, hogy bajnokságot nyerjünk. Ez eddig nem sikerült.”

„Eltelt már néhány éve, de ahogy mondtam, az éhség, az akarat, az elkötelezettség még megvan. És csapaton belül is adott az eltökéltség, szóval azért vagyunk itt, hogy harcoljunk.”

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto korábban azt mondta, a 2021-es év tekintetében továbbra is Vettel az első számú opció számukra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettelt nem befolyásolja Leclerc hosszú távú szerződése
Verstappen: A verseny egy pontján majdnem a lelátón kötöttem ki
Horner egy rendkívül nehezen megszerzett győzelemről beszél Imolában
Russell: Nem fogok duzzogni, mert Hamilton nem adta vissza a 6. helyet 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!