Friss hírek

Vettelt nem lepte meg Leclerc győzelme

Sebastian Vettelt, a Ferrari versenyzőjét nem lepte meg csapattársa, Charles Leclerc idei teljesítménye, így múlt heti győzelme sem.

Vettel utoljára az egy évvel ezelőtti Belga Nagydíjon tudott a dobogó legfelső fokára állni, azóta nem szerzett győzelmet a Forma-1-ben. A Ferrari egészen a múlt hétvégéig első hely nélkül állt az idei szezonban, azonban Leclerc remek teljesítményt nyújtva megszerezte pályafutása első diadalát

Az olasz himnusz így idén először nem Vettelnek, hanem Leclercnek szólt. Az Olasz Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján arról kérdezték a német versenyzőt, hogy meglepte-e őt csapattársa teljesítménye

„Nem” – válaszolt határozottan Vettel. „Azt hiszem, pozitív, hogy valószínűleg sok kívülálló embert meglepett, de belül nyilvánvaló volt, hogy a Ferrarival és a Versenyzői Akadémiával van már egy ideje, és világos volt, hogy sok potenciál van benne.”

„Azt hiszem, nagyon erős újonc szezont teljesített az Alfával, szóval örülök, hogy az elejétől kezdve megvan nála a tempó, és a csapat szempontjából pedig úgy gondolom, hogy az a legfontosabb, hogy egymással dolgozunk és nem egymás ellen.”

„Úgy tűnik, hogy ez működik, szóval ez fontos. Másképp energiapazarlás lenne. Szóval igen, úgy gondolom, hogy ezek a kulcsfontosságú dolgok. Nyilvánvalóan jó [hogy nyert], nagy hétvége volt számára, annak ellenére, hogy a körülmények, Anthoine halála beárnyékolta. Szóval nem volt olyan jó számára, de nyilvánvalóan ez volt neki az első. Biztos vagyok benne, hogy egy darabig még itt lesz, és sokkal több is lesz neki.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!