Vettelt sokkolta az időmérős gyengélkedés - F1VILÁG.HU

Vettelt sokkolta az időmérős gyengélkedés

HIRDETÉS
Az utolsó szabadedzésen mutatott biztató tempó ellenére kiábrándítóan szerepelt a Forma-1-es Kanadai Nagydíj szombati időmérő edzésén Sebastian Vettel. A német csak a 17. helyről rajtolhat, és egyelőre fogalma sincs, mi volt a gond.
action, TS-Live, Circuit Gilles Villeneuve, GP2209a, F1, GP, Canada
Sebastian Vettel, Aston Martin AMR22

Vettel a szombati, már esős körülmények között megtartott szabadedzésen a 3. legjobb időt autózta, az időmérőre azonban saját bevallása szerint szinte teljesen megváltozott versenyautójának viselkedése. A német pilóta csapattársához, Lance Strollhoz hasonlóan már a Q1-ben kiesett.

„Nagyon kiábrándító, mert nagyon jó volt a tempónk, és fogalmunk sincs, hová tűnt” – mondta a négyszeres világbajnok szemmel láthatóan csalódottan. „Meglepő volt, nagyon alacsony volt a tapadás. Ha azt nézem, hogy milyen érzés volt vezetni az autót, nem meglepő, hogy lassú volt, de őszintén szólva nem változtattunk semmin a szabadedzéshez képest, szóval sokkoló. Nagyon nehéz volt vezetni, rengeteget csúszkáltam, gyenge volt a hátulja – szóval meg kell vizsgálnunk, valami nem működött.”

A vasárnapi versennyel kapcsolatban Vettel azt mondta, reméli, fel tudnak zárkózni, de ki kell deríteniük, mi csúszott félre az időmérőn.

„Az ember mindig optimista, de majd meglátjuk. A tempónk jó volt pénteken, és ha kiderítjük, mi csúszott félre, akkor visszakerülhetünk a megszokott helyünkre, de sajnos hátulról indulunk. Viszont nem ez lenne az első verseny, ahol felzárkóznánk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!