Friss hírek

Villeneuve: Hamilton elérte, hogy megbüntessék Vettelt

A korábbi Forma-1-es világbajnok, Jacques Villeneuve szerint a Kanadai Nagydíj versenybíróinak nem Sebastian Vettelt, hanem inkább Daniel Ricciardót kellett volna megbüntetniük vasárnap.

A stewardokat rengeteg kritika érte a verseny után, miután 5 másodperces időbüntetéssel sújtották Vettelt, ezzel pedig elvették futamgyőzelmiét, miután egy hibát követően érvelésük szerint veszélyes módon tért vissza a pályára.

Villeneuve szerint a versenybírók jobban tették volna, ha inkább az olyan esetekkel foglalkoznak, mint amilyenben Daniel Ricciardo is érintett volt. A Renault ausztrálja Valtteri Bottasszal szemben védekezett nagyon agresszíven a futam elején.

Hirdetés
 

„Nem lepett meg Vettel büntetése, hiszen gyakran az ellenkezője történik…” – fogalmazott Villeneuve a Motorsport.com című lapnak nyilatkozva.

„Ricciardo büntetést érdemelt azért, ahogy az egyenesben vezetett, de nem kapott. Gyakran fordul elő ilyesmi. Ez eleve rossz az F1-nek. A büntetéssel tönkretették a versenyt, mert rossz döntés volt. Nem azért, mert ’jaj, másnak kellett volna nyernie’.”

„Ha Vettel valami rosszat, vagy piszkosat művelt volna, mint amit Ricciardo is csinált az egyenesben, akkor megérdemelte volna a büntetést, és rendben is lenne a dolog, még ha egy újabb Lewis-győzelem születik is belőle.”

Bottas egyébként „jó küzdelemnek” értékelte a Ricciardóval folytatott csatát, habár elismerte, az ausztrál a határokat feszegette.

Villeneuve úgy véli, Hamiltonnak „sikerült elérnie, hogy Vettelt megbüntessék”, de nem érzi úgy, hogy szankcionálni kellett a német manőverét.

„Különbséget kellene tenni a szándékosság, illetve aközött, amikor keresztülmész egy kanyaron, és úgy csúszol vissza rá. Mivel a hátul jövő tudja, mi történik, Lewis pontosan tudta, Vettel hol fogja végezni. Sokkal agresszívebben is átmehetett volna a pályán, de nem tette.”

„Ez nem annak a kérdése, hogy hagyjuk-e versenyezni őket, mert a ’hagyjuk őket versenyezni’ azt jelenti, hogy egyesek piszkos, hülye dolgokat művelnek. Szándékosan soha nem szabadna arra kényszeríteni a másikat, hogy elvegye a gázt, nem szabadna veszélybe sodorni.”

„De amikor az ember átcsúszik egy sikánon, keményen a gázra lép, még ha ezzel veszélyeztet is más versenyzőket, hiszen a hátul jövő srác tudja, hogy ’ez bizony a füvön van, valószínűleg keresztbe csúszik, van esély rá, hogy belém ütközik… oké, akkor belülre húzódok’.”

„Lewis ügyesen cselekedett, sikerült elérnie, hogy Vettelt büntessék. Ebben ő nagyon jó.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!