Friss hírek

Villeneuve: Jót tesz Vetteléknek a csapatváltás

A Forma-1 1997-es világbajnoka, Jacques Villeneuve szerint Fernando Alonso és Sebastian Vettel is jól tették, hogy csapatot váltottak a 2015-ös bajnokságot megelőzően.


A Forma-1 1997-es világbajnoka, Jacques Villeneuve szerint Fernando Alonso és Sebastian Vettel is jól tették, hogy csapatot váltottak a 2015-ös bajnokságot megelőzően.

Vettel hat szezon és négy bajnoki cím után döntött úgy, távozik a Red Bulltól, jövőre pedig már Fernando Alonso helyén, a Ferrarinál folytatja F1-es pályafutását. A spanyol visszatér korábbi csapatához, a McLarenhez.

„Most, hogy távoztak, mindketten jobb helyzetben vannak” – mondta Villeneuve, majd hozzátette, Ricciardo érkezésével Vettel elveszítette kiemelt státuszát a Red Bullnál.

„Nem volt már az ’aranysrác’ a csapatnál. Nem akarta már őt a Red Bull. Csak egy dolog érdekelte őket: minél több italt adjanak el, ráadásul szerelembe estek Daniel Ricciardóval.”

„Vettelnek nem volt más választása, távoznia kellett, és most egy olyan időszakban érkezik meg a Ferrarihoz, amikor komoly újjáépítés zajlik. Kell majd egy kis türelem 2015-ben, de az eredményeket majd csak 2016-ban láthatjuk.”

Ami Alonsót illeti, a 43 esztendős ex-világbajnok szerint nyilvánvaló, hogy a spanyolnak új környezetre volt szüksége.

„Azért ment a Ferrarihoz, hogy nyerjen, de amikor a dolgok rosszra fordultak, már nem ő volt a Ferrari embere. Ugyanez történt anno a McLarennél is.”

„Véleményem szerint jelenleg ő a legjobb Forma-1-es versenyző, amikor le kell hajtani a sisakrostélyt, de a pályán kívül nem a csapatért, hanem magáért dolgozik.”

„A saját előnyére használja az internetet és a Twittert, márpedig ezt az élcsapatok nem szeretik. Főleg a Ferrari, mely mindig védi a versenyzőit, még ha a dolgok nem is alakulnak jól.”

„Nézzék csak meg Kimit [Räikkönen]! A Ferrari egy család, nem úgy, mint a Red Bull.”

A kanadai szerint mindazonáltal arra sincs garancia, hogy a McLaren képes lesz olyan eredményeket szolgáltatni, mint amilyeneket Alonso elvár.

„A McLarennek idén a legjobb motor állt rendelkezésére, mégis a Williams, és néha a Force India mögött voltak, mely csapatok feleakkora költségvetésből gazdálkodnak. Szóval nyilvánvaló, hogy van valami probléma.”

„De most folyamatosan azt hallom, hogy a japánok tudják, hogyan kell turbómotort építeni, bár a V6-os azért más. A Ferrari is remek turbómotorokat gyártott a 80-as években, mint ahogy a Renault is, de manapság tudnak nyerni?”

„Szóval ismeretlen, mire lesz képes a Honda, de hála az égnek, megtartják [Jenson] Buttont, aki sokkal gyorsabban segít majd megoldani a problémáikat.”

„A Honda jön-megy a Forma-1-ben. Nem olyan, mint a Mercedes, mely egészen a végéig egy megtervezett programot követ.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!