Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Villeneuve nem lát kiutat a „halott” Williams számára

Nem sok esélyt lát a Williams Forma-1-es csapatának feltámadására az istállóval korábban világbajnoki címet nyerő Jacques Villeneuve.

A kanadai ex-versenyző 1997-ben szerzett világbajnoki címet a brit istállóval, a csapat azonban manapság csak árnyéka önmagának.

A Williams idén eddig mindössze 4 pontot gyűjtött – Lance Stroll az Azeri Nagydíjon futott be a 8. pozícióban. Csapattársa, Szergej Szirotkin az egyetlen a mezőnyből, aki még egyszer sem tudott a legjobb 10 között végezni.

A csapat ráadásul semmilyen fejlődést nem mutat, sőt, rendre problémákba ütközik: múlt hétvégén hazai versenyén, a Brit Nagydíjon szárnyproblémák hátráltatták versenyzőit.

Amikor az istálló legutóbbi világbajnokát, Jacques Villeneuve-öt a Motorsport.com arról kérdezte, véleménye szerint feltámadhat-e idén a Williams, a kanadai így felelt: „Nem. A csapat halott.”

„Nincs menedzsment. 2013-ban választhattak, hogy a hölgy, vagy a fiú örököst nevezik-e ki. Ők Claire-t ültették a vezetői székbe Johathan helyett. Nagy hiba volt. Nyilvánvaló – elég csak megnézni, hol tart a csapat most.”

Claire Williams a 2013-as szezon elején került a csapatfőnök-helyettesi pozícióba, és bár a csapat mindössze 5 pontot szerzett abban az évben, sikerült megállapodniuk a Mercedesszel, mely azóta is motorokat szállít a csapatnak.

A Williams így 2014-ben 9 dobogós eredményt jegyzett és rajtelsőséget is szerzett – végül pedig a 3. helyen zárt a konstruktőri verseny. Egy évvel később ugyanígy a 3. legjobbak lettek az F1-es mezőnyben, 2016-ban és 2017-ben pedig a konstruktőri 5. helyen fejezték be a bajnokságot.

„Be kell vallanod, ha elcseszted. Nem tudom, hogyan lehet ezt helyrehozni. Egyszerűen nem látom. Ha két, tapasztalattal nem rendelkező versenyződ van, az nem segít. Még egy ilyen csapatnál sem.”

Bár Villeneuve szerint Szirotkin „örülhet, hogy az F1-ben van, még ha a legrosszabb csapatban is”, elismerte, szimpatizál az orosszal, majd hozzátette: „Azzal, hogy Lance [Stroll] és a családja ott van, a politika miatt nem tanulsz semmit.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!