Friss hírek

Villeneuve nem örül a fiatal debütálóknak

A korábbi világbajnok Jacques Villeneuve szerint rossz képet fest a Forma-1-ről az, hogy már tinédzserkorú tehetségek is bemutatkozhatnak a sorozatban.


A korábbi világbajnok Jacques Villeneuve szerint rossz képet fest a Forma-1-ről az, hogy már tinédzserkorú tehetségek is bemutatkozhatnak a sorozatban.

Max Verstappen tavaly 17 esztendősen debütált a száguldó cirkuszban, míg a kanadai Lance Stroll jövőre 18 esztendősen lesz a Williams versenyzője – mindkét versenyző egyenesen a Forma-3-as Európa-bajnokság mezőnyéből került a Forma-1 körforgásába.

Hirdetés
 

Jacques Villeneuve úgy véli, nem helyénvaló, hogy ilyen fiatal versenyzők kapnak lehetőséget az autósportok csúcsosztályában.

„Ami azt illeti, még nincs tele a poggyászuk! Normális esetben az ember egy félig teli bőrönddel érkezik meg az F1-be, hogy aztán telepakolja a másik felét” – mondta a kanadai a Motorsport.com című internetes lapnak.

„Manapság megérkeznek az F1-be, a bőröndjükön pedig még ott virít a címke, és még ki sem nyitották azt! Ez nem helyénvaló. Nem számít, mennyire vagy tehetséges, ez a Forma-1, a csúcskategória.”

„Szóval valami hiányzik. Lehetsz nagyon tehetséges és szupergyors, de akkor is rossz képet mutat. Az lenne a lényeg, hogy az ember nehezen érje el az F1-et, de nem így van.”

Villeneuve úgy véli, honfitársának, Strollnak nehéz dolga lesz jövőre, ám képes lesz megbirkózni a kihívásokkal.

„Ő szupergyors, de nem tudjuk, mentálisan és pszichológiailag mennyire érett, hiszen az F1 egy más kategória. És pályafutása során először nem a mezőny legjobb autójában ül majd. Nem tudjuk, hogyan fog reagálni erre. Ő egy jól képzett, értelmes versenyző, szóval fel tud nőni a feladathoz – de az is lehet, hogy összezuhan. Nem tudhatjuk.”

Bár nem feltétlenül ért egyet vele, Villeneuve megérti, Stroll miért került ilyen hamar be a Forma-1-be.

„Nem számít. A pénze megvan, szóval miért várna? Így megy ez. Miért pazarolna el egy szezont a GP2-ben, megkockáztatva azt, hogy nem nyer, vagy sérül az imázsa?”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!