IMOLAGP

Villeneuve: Räikkönen nem érdemelte meg a vb-címet

Jaques Villeneuve élesen bírálta az egykori Ferrari-versenyzőt, Kimi Räikkönent, és védelmébe vette az olasz alakulat jelenlegi pilótáját, Felipe Massát.


Jaques Villeneuve élesen bírálta az egykori Ferrari-versenyzőt, Kimi Räikkönent, és védelmébe vette az olasz alakulat jelenlegi pilótáját, Felipe Massát.

Villeneuve szerint Räikkönen nem érdemelte meg a 2007-ben szerzett bajnoki címét, és úgy gondolja, csupán a szerencsének köszönheti, hogy ma forma-1-es világbajnoknak tudhatja magát.

„A szerencsének köszönheti, hogy megnyerte a világbajnoki címet, mert nem érdemelte meg.”

„Felipe jobban megérdemelte volna. Mindig többre volt képes, mint Kimi, és könnyen legyőzte őt.”

Sok kritika éri mostanában Felipe Massát, akiről olyan pletykák terjengnek, hogy hamarosan el kell hagynia a Ferrari alakulatát. Az 1997-es világbajnok elmondta, Alonso érkezésével Massa a háttérbe szorult a Ferrarinál, hiszen minden figyelem a kétszeres világbajnok felé fordult.

„Az a probléma, hogy Alonso megérkezett, és túl gyorsan vált erőssé a Ferrarin belül.”

„Ha ilyen történik, az emberektől áramlik feléd az energia. Ebben az esetben ez történt Alonsóval. Úgy tűnik, ha az autó nyer, akkor vele. Ez egy furcsa helyzetet idéz elő a másik versenyző számára, akinek kettős feladata van.”

Villeneuve úgy gondolja, Massa nagyszerű versenyző, és képes a győzelemre, ám ennek eléréséhez kicsit jobban kellene küzdenie.

„Ezt kell tennie Felipének. Megvan a sebessége. Megvan a képessége, hogy erős teljesítményt nyújtson az autóban ülve. Nincs kétségem efelől.”

„De többet kell nyújtania, mert ez Alonso csapata, ami normális – figyelembe véve azt, hogy kétszeres világbajnok. Ez logikus. Ha a csapattársad egy kétszeres világbajnok, teljesen normális, hogy a csapat rá fókuszál.”

„Massa nyert versenyeket, és majdnem egy bajnokságot, talán kettőt is. Ő egy nagyszerű versenyző, egy erős Ferrari-pilóta. Nem értem azokat, akik őt kritizálják.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!