Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Villeneuve: Schumacher és Hamilton csak a legjobb autóval nyertek

A Forma-1 1997-es világbajnoka, Jacques Villeneuve a minap egy interjúban arról beszélt, véleménye szerint Michael Schumacher és Lewis Hamilton csak azért voltak ilyen sikeresek a száguldó cirkuszban, mert mindig a legjobb autó volt alattuk.

Schumacher F1-es pályafutása során 7 világbajnoki címet nyert, Hamilton pedig gőzerővel hajt 6. vb-elsősége felé.

Villeneuve szerint viszont érdemes kontextusba helyezni a két említett versenyző eredményeit – ők ugyanis mindig a legjobb autókban ültek pályafutásuk során.

„Ezek a versenyzők csak akkor nyertek, amikor övék volt a legjobb autó” – mondta a kanadai a Motorsport-Total.com című lapnak adott interjújában.

„Mindig az övék volt a legjobb autó pályafutásuk során. Ha beültetnénk Lewist egy Williamsbe, nem győzne. Ő szuperjó, és mindig a megfelelő döntéseket hozza, hogy melyik csapathoz is kell menni.”

„És ahogy megérkezik oda, maga köré építi a csapatot, ez minden. Jó eséllyel egy Ferrarival sem tudna nyerni.”

Villeneuve szerint annak sincs sok értelme, hogy a mai modern Forma-1 legjobbjait a régmúlt hőseivel hasonlítgassuk össze.

„Lehet azt mondani, hogy egy versenyző [Juan Manuel] Fangio szintjén van, de hogyan hasonlítod össze? Teljesen más idők voltak, ki tudhatja? És ugyanez igaz [Ayrton] Sennára is: ő is a legjobb autóval győzött. [Alain] Prost szintén, így megy ez a Forma-1-ben.”

Villeneuve egyébként 1997-ben azzal a Williams FW19-essel szerzett bajnoki címet, melyet Adrian Newey tervezett, és majd a brit istálló egyik, ha nem a legkifinomultabb modellje volt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!