Villeneuve: Schumacher soha nem tisztelte az ellenfeleit

Federica Masolin and Jacques Villeneuve, Sky Sports, Austrian GP 2018
Fotó: F1VILÁG.HU
A korábbi Forma-1-es világbajnok, Jacques Villeneuve a minap egy interjúban arról beszélt, egykori riválisa, Michael Schumacher soha nem tisztelte ellenfeleit a versenypályán, és számos alkalommal átlépett egy bizonyos határt.

A kanadai versenyző 1997-ben lett a Forma-1 legjobbja, és számos emlékezetes csatát vívott a hétszeres világbajnokkal.

Villeneuve a minap egy interjúban arról beszélt, rendkívül nagyra tartja Lewis Hamiltont, ő ugyanis tisztán versenyez – ellentétben a Forma-1-es pilóták többségével.

„Lewis Hamilton nagyszerű, mert soha nem lépte át a határt. Ez a nagy különbség – ő egy úriember a pályán. Egy gyors, de tiszta versenyző” – mondta Villeneuve a svéd Expressen című lapnak.

Amikor a kanadait arról kérdezték, Schumacher annak idején átlépte-e azt a bizonyos határt, Villeneuve így felelt: „Igen, mert egyáltalán nem tisztelte a többi versenyzőt, és erről szól a versenyzés.”

„Én egy olyan érában kezdtem el versenyezni, ahol mindenki így viselkedett. Figyelem a Forma-2-t és Forma-3-at, és furcsa, hogy nincs pár haláleset minden évben…” 

Villeneuve hozzátette, ugyanez a helyzet a mai F1-ben is: a versenyzők nem tisztelik riválisaikat.

„Igen, ezt látom, szinte mindenkinél. Ívet váltanak, bemozdulnak féktávon, amit nem kellene látni… Furcsa.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!