Villeneuve: Schumacher soha nem tisztelte az ellenfeleit

Federica Masolin and Jacques Villeneuve, Sky Sports, Austrian GP 2018
Fotó: F1VILÁG.HU
A korábbi Forma-1-es világbajnok, Jacques Villeneuve a minap egy interjúban arról beszélt, egykori riválisa, Michael Schumacher soha nem tisztelte ellenfeleit a versenypályán, és számos alkalommal átlépett egy bizonyos határt.

A kanadai versenyző 1997-ben lett a Forma-1 legjobbja, és számos emlékezetes csatát vívott a hétszeres világbajnokkal.

Villeneuve a minap egy interjúban arról beszélt, rendkívül nagyra tartja Lewis Hamiltont, ő ugyanis tisztán versenyez – ellentétben a Forma-1-es pilóták többségével.

„Lewis Hamilton nagyszerű, mert soha nem lépte át a határt. Ez a nagy különbség – ő egy úriember a pályán. Egy gyors, de tiszta versenyző” – mondta Villeneuve a svéd Expressen című lapnak.

Amikor a kanadait arról kérdezték, Schumacher annak idején átlépte-e azt a bizonyos határt, Villeneuve így felelt: „Igen, mert egyáltalán nem tisztelte a többi versenyzőt, és erről szól a versenyzés.”

„Én egy olyan érában kezdtem el versenyezni, ahol mindenki így viselkedett. Figyelem a Forma-2-t és Forma-3-at, és furcsa, hogy nincs pár haláleset minden évben…” 

Villeneuve hozzátette, ugyanez a helyzet a mai F1-ben is: a versenyzők nem tisztelik riválisaikat.

„Igen, ezt látom, szinte mindenkinél. Ívet váltanak, bemozdulnak féktávon, amit nem kellene látni… Furcsa.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS