Friss hírek

Villeneuve: Vettel csakis magának köszönheti…

A szingapúri rajtbalesettel kapcsolatban is elmondta a véleményét nemrég a Forma-1 1997-es világbajnoka, Jacques Villeneuve – a kanadai szerint Sebastian Vettel magának köszönheti a történteket.

A vasárnapi versenyen a négyszeres világbajnok csapattársával, Kimi Räikkönennel, valamint Max Verstappennel egyetemben már rögtön a rajt után kiesett egy baleset következtében.

Bár a versenybírók nem büntettek senkit a történtekért, Villeneuve szerint egyértelműen Vettel hibázott.

„Vettel csak magát hibáztathatja” – mondta a volt F1-es versenyző az Autosport című brit lapnak.

„Ha veszel egy rajtot, és elkezdesz keresztbe húzni, akkor van esély rá, hogy történik valami, hiszen fogalmat sincs, mi történik hátul. Minden rajtnál megcsinálják – látni ezt a Forma-4-ben, és a Forma-3-ban is. Keresztbe húznak…”

„Márpedig, ha ezt csinálják, meg is fizetik az árát. Ha az ember a bajnoki címért harcol, nem vállalhat ilyen kockázatot.”

Vettel az eset után azt mondta, nem látta a körülötte lévőket, Villeneuve szerint azonban ez nem mentség.

„Az ember nem csinál ilyet. Nem számít, hogy látta-e Kimit, vagy sem. Ezekszerint fogalma sem volt arról, hogy két vagy három autó van-e ott. Tudta, hogy átlagos rajtot vett, úgyhogy tisztában volt azzal is, hogy voltak, akik jobban jöttek el. Ezért is húzott keresztbe.”

„Azt gondolni, hogy majd lelassítanak… nem. És végül baleset lett.”

Arra a kérdésre, hogy Vettel büntetést érdemelne-e a történtekért, Villeneuve így felelt: „Szerintem már eléggé megbüntette magát. Ez egy olyan pálya volt, ahol a Ferrarinak rengeteg pontot be kellett volna zsebelnie. Szóval ez komoly mértékben érinti a bajnoki esélyeit.”

„De még 6 verseny hátravan, bármi történhet. Lewis is csinálni fog valamit. Csak nyugi. Idegesítő a dolog, de ez van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!