Villeneuve: Vettel csakis magának köszönheti... - F1VILÁG.HU

Villeneuve: Vettel csakis magának köszönheti…

HIRDETÉS
Fotó: Singapore GP

A szingapúri rajtbalesettel kapcsolatban is elmondta a véleményét nemrég a Forma-1 1997-es világbajnoka, Jacques Villeneuve – a kanadai szerint Sebastian Vettel magának köszönheti a történteket.

A vasárnapi versenyen a négyszeres világbajnok csapattársával, Kimi Räikkönennel, valamint Max Verstappennel egyetemben már rögtön a rajt után kiesett egy baleset következtében.

Bár a versenybírók nem büntettek senkit a történtekért, Villeneuve szerint egyértelműen Vettel hibázott.

„Vettel csak magát hibáztathatja” – mondta a volt F1-es versenyző az Autosport című brit lapnak.

„Ha veszel egy rajtot, és elkezdesz keresztbe húzni, akkor van esély rá, hogy történik valami, hiszen fogalmat sincs, mi történik hátul. Minden rajtnál megcsinálják – látni ezt a Forma-4-ben, és a Forma-3-ban is. Keresztbe húznak…”

„Márpedig, ha ezt csinálják, meg is fizetik az árát. Ha az ember a bajnoki címért harcol, nem vállalhat ilyen kockázatot.”

Vettel az eset után azt mondta, nem látta a körülötte lévőket, Villeneuve szerint azonban ez nem mentség.

„Az ember nem csinál ilyet. Nem számít, hogy látta-e Kimit, vagy sem. Ezekszerint fogalma sem volt arról, hogy két vagy három autó van-e ott. Tudta, hogy átlagos rajtot vett, úgyhogy tisztában volt azzal is, hogy voltak, akik jobban jöttek el. Ezért is húzott keresztbe.”

„Azt gondolni, hogy majd lelassítanak… nem. És végül baleset lett.”

Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy Vettel büntetést érdemelne-e a történtekért, Villeneuve így felelt: „Szerintem már eléggé megbüntette magát. Ez egy olyan pálya volt, ahol a Ferrarinak rengeteg pontot be kellett volna zsebelnie. Szóval ez komoly mértékben érinti a bajnoki esélyeit.”

„De még 6 verseny hátravan, bármi történhet. Lewis is csinálni fog valamit. Csak nyugi. Idegesítő a dolog, de ez van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!