Friss hírek

Villeneuve: Vettel lenne a tökéletes csapattárs Verstappen mellett

Jacques Villeneuve, a volt F1-es versenyző úgy gondolja, Sebastian Vettelnek a Red Bullnál lenne a helye a következő szezonban, ugyanis ő lenne a tökéletes csapattárs Max Verstappen számára.

Egyelőre még bizonytalan, hogy hol folytatja pályafutását a négyszeres világbajnok Vettel, miután a 2020-as szezon végén búcsúznia kell a Ferraritól. A jelenlegi hírek szerint arra van a legnagyobb esély, hogy a Racing Pointhoz szerződik, amely jövőre Aston Martin néven versenyez majd. 

Villeneuve szerint a Red Bullnál jó helye lenne Verstappen mellett, és úgy gondolja, Alexander Albon teljesítménye egyébként is elmarad attól, amit vártak – viszont ez az autóra, pontosabban Adrian Newey főtervezőre vezethető vissza, akinek a versenygépeit „igazán nehéz vezetni”.

„Adrian Newey mindig olyan autókat épít, amelyek a határon vannak” – mondta Villeneuve. „Világosan lehet látni a különbséget Max Verstappen és Alexander Albon között.”

Villeneuve hozzátette: Vettel lenne a „tökéletes csapattárs” Verstappen számára.

„Vettel a múltban bebizonyította, hogy tudja kezelni Newey autóit. Ez tenné őt Verstappen tökéletes csapattársává. A Red Bullnak így két versenyzője lenne, aki a határig tudná nyomni” – folytatta Villeneuve.

Ez azonban minden bizonnyal nem fog megvalósulni, ugyanis a Red Bull kijelentette, náluk nincs hely Vettel számára, és annak ellenére, hogy Albon eredményei egyelőre elmaradnak Verstappenétől, elégedettek a thai versenyzővel. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!