Friss hírek

Vírushelyzet Spanyolországban: Az F1 is figyeli az eseményeket

Folyamatosan figyelemmel kíséri a spanyolországi járványhelyzetet a Forma-1, illetve a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA). A száguldó cirkusz augusztus közepén vendégszerepel Barcelonában, nemrég azonban az országban ismét megnőtt a koronavírussal fertőzöttek száma.

Spanyolországban a napokban újabb intézkedéseket hoztak a járvány második hullámától tartva: Katalóniában két hétre megszűnt az éjszakai élet, és több európai ország – köztük Nagy-Britannia – kéthetes karanténra kötelezi azokat, akik Spanyolországból utaznak be.

A spanyoloknál hétfőn több mint 6300 új fertőzöttet regisztráltak, a Forma-1-es Spanyol Nagydíj viszont a sportág irányítói szerint egyelőre nincs veszélyben.

A BBC Sport viszont azt írja, ha tovább romlik a helyzet, meg kell fontolni azt, hogy biztonságos lenne-e megtartani az augusztus 14-16. közötti versenyhétvégét.

A világbajnokságból eddig 3 versenyhétvégét rendeztek meg, a következő két hétben pedig Nagy-Britanniában vendégszerepel a mezőny: a Forma-1 szigorú biztonsági intézkedések mellett tartja versenyeit, minden résztvevőnek negatív koronavírus-teszttel kell érkeznie, és mindenkit ötnaponta tesztelnek.

A Forma-1 vezetősége egyébként a járvány miatt nemrég törölte az összes amerikai versenyét. Egyelőre 13 futamból áll a 2020-as versenynaptár, és jelen állás szerint a szeptember végére tervezett Orosz Nagydíjra látogathatnak ki először nézők.

ÍGY NÉZ KI JELENLEG A 2020-AS F1-ES VERSENYNAPTÁR

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!