Vissza a Ferrarihoz? Todt tiszta vizet öntött a pohárba! - F1VILÁG.HU

Vissza a Ferrarihoz? Todt tiszta vizet öntött a pohárba!

HIRDETÉS
Bár hónapokkal ezelőtt voltak pletykák arra vonatkozóan, hogy Jean Todt visszatérhet a Ferrarihoz, a francia szakember most cáfolta, hogy ez megvalósul.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA, Jean Todt, Ferrari, 2005, Ferrari, Spanish Grand Prix

Todt az elmúlt években a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökeként tevékenykedett, helyét azonban decemberben Mohammed Ben Sulayem vette át. Ezt követően indultak meg pletykák arra vonatkozóan, hogy a szakember visszatérhet a Ferrarihoz, ahol csapatfőnökként a Michael Schumacher-érában rendkívüli sikereket tudott elérni.

Todt azonban az olasz médiának nyilatkozva arról beszélt, nincs valóságalapja ezeknek a híreknek, nem fog visszatérni a Ferrarihoz.

„Rengeteg hír lát napvilágot, ami nem igaz. Torinóban együtt reggeliztem Andrea Agnellivel [a Juventus futballklub elnöke], rengetegen láttak, és azt gondolták, hogy a Juventusnál fogok dolgozni” – magyarázta Todt. „Nyilvánvaló, hogy az FIA elnökeként gyakran voltam John Elkannal is, és beszélgettünk a Ferrari ambícióiról. De van különbség beszélgetés, közös remények, illetve a közös munka között.”

Todt azt mondja, a Ferrarit jelenleg irányító Mattia Binottónak sem adna szívesen tanácsot, mert semmi értelmét nem látná.

„Minden éra más, úgyhogy nem akarok tanácsot adni. Túl könnyű lenne csak beszélni. Az egyetlen tanács, amit adhatok, hogy folytassa. Mert a Ferrari már nagyon jól szerepel. Számomra úgy tűnik, sokan nem igazán vannak tisztában azzal, hogy a Ferrari visszatért a győztesek útjára, habár majdhogynem mindenki azt szeretné, ha a Ferrari újra bajnoki címeket nyerne.”

„Reméljük, hogy jövőre összejöhet, mert kétlem, hogy idén elérhető, de a győzelemhez kiválóságra van szükség minden szinten.”

A francia szakember mondott pár szót Charles Leclerc-ről is, aki történetesen fia, Nicolas menedzsel: „Charles már most egy nagyszerű bajnok. Még hiányzik belőle valami, de remélem, hogy hamarosan az is meglesz benne!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!