Visszacsábítják Newey-t az új szabályok?

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint a 2017-re tervezett jelentős változások bizony visszacsábíthatják főtervezőjüket, Adrian Newey-t a Forma-1-be.


A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint a 2017-re tervezett jelentős változások bizony visszacsábíthatják főtervezőjüket, Adrian Newey-t a Forma-1-be.

A neves szakember a tavalyi szezon során döntött úgy, a háttérbe vonul, mivel úgy érzi, túlságosan is szigorúak a versenyautók tervezésére vonatkozó szabályok.

Miután azonban a Stratégiai Csoport múlt csütörtöki ülésén gyakorlatilag megszavazta a Forma-1-es versenygépek gyökeres átalakítását, a Red Bull szerint Newey hamarosan ismét régi szerepében tevékenykedhet.

„Ki tudja? Kicsit messze van még a dolog, de még mindig nagyon motivált, ez látszik rajta. Ha tehát a szabályok változnak, ezáltal pedig egy kicsit nyitottabbak lesznek, akkor talán neki is megjön az étvágya arra, hogy belefolyjon a dolgokba” – mondta Christian Horner csapatfőnök.

„Most pályafutásának és életének abban a szakaszában jár, amikor is élvezi az új kihívások adta lehetőségeket. De a szíve mélyén a versenyzésnek él, szenvedélyes a Forma-1 iránt, és még mindig rendkívül versenyképes.”

Newey egyébként jelen volt az első előszezoni teszten, Jerezben is, és ismét nem rejtette véka alá véleményét azzal kapcsolatban, hogy a motorok túlságosan is domináló tényezővé váltak a száguldó cirkuszban.

„A Forma-1-nek a versenyző, a karosszéria és a motor együtteséről kelljen, hogy szóljon” – fogalmazott Newey.

„A jelenlegi szabályok túl nagy teret engednek a motoroknak, a kasztnira pedig túlságosan is szigorú regulák vonatkoznak. Ha tehát egy motorgyártó előnybe kerül, akkor egy autógyártónak bizony nehéz akkora előnyre szert tennie, hogy felülkerekedjen.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!