A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Visszafelé sült el Hamilton előzgetése az időmérőn

Visszafelé sült el Lewis Hamilton számára az, hogy a Forma-1-es Stájer Nagydíj időmérőjének utolsó szakaszában nagysietve megelőzte riválisait.

A brit versenyző Max Verstappen és Valtteri Bottas mögött csak a 3. legjobb időt autózta a kvalifikáción, csapattársa rajtbüntetése után azonban a 2. pozícióból rajtolhat majd vasárnap.

Hamilton és Bottas a Q3 végén a pályán megelőzte Max Verstappent, majd a címvédő az utolsó szektorban Lando Norris, Sergio Perez, Fernando Alonso és Pierre Gasly mellett is elment, miközben a fenti versenyzőkből álló csoport épp elkezdett rákészülni az utolsó gyorskörökre.

A brit versenyző utolsó gyorsköre végül lassabb lett, mint a korábban futott Q3-as köre, ráadásul az utolsó előtti kanyarban hibázott is.

Amikor Hamiltont az időmérő után arról kérdezték, kár volt-e megelőzni a riválisokat a felvezető körben, a hétszeres világbajnok így felelt: „Igen, határozottan.”

„Utólag… Tudtam, hogy valaki lassan fog menni, és attól féltem, hogy nem lesznek ideális hőmérsékleten a gumik. De rámentem a piszkos ívre, szóval rengeteg koszt szedtem fel, és az utolsó kanyarból gyengén gyorsítottam ki.”

„Az 1-es kanyarban már 1 tizedes hátrányban voltam, a 2-esben pedig 0,2 másodperccel voltam lemaradva. Szóval nem volt már remény. Aztán nyilván próbáltam túlvezetni az autót, hogy visszanyerjem az elveszített időt, de nem jött be.”

A fent említett vonat végén autózó Verstappen egyébként szintén nem tudott javítani utolsó nekifutásra.

„Én voltam az utolsó a vonat végén, szóval a gumijaim kicsit hidegek voltak” – magyarázta.

A holland korábban futott gyorsköre viszont elegendő volt ahhoz, hogy végül övé legyen a pole.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!