Visszafogott fejlesztésekkel készül Barcelonára a Red Bull - F1VILÁG.HU

Visszafogott fejlesztésekkel készül Barcelonára a Red Bull

HIRDETÉS
„Meglehetősen finom” újításokkal készül a 2019-es Forma-1-es idény ötödik versenyére, a Spanyol Nagydíjra a Red Bull Racing csapata.
Fotó: Red Bull Racing

A száguldó cirkusz mezőnye jövő hétvégén visszatér Európába, a barcelonai versenyre pedig a csapatok többsége általában komoly újításokkal készül.

A Red Bull csapata viszont nem a mennyisége, inkább a minőségre helyezi a hangsúlyt: Christian Horner elárulta, a tavalyi szezonnal ellentétben ezúttal kicsit visszafogottabbak lesznek.

„Elég finom újítások ezek, csupán evolúciós fejlesztések” – mondta a szakember. „A szokásos első- és hátsó szárny-fejlesztések érkeznek. Evolúcióról beszélhetünk, mintsem revolúcióról.”

Horner kifejtette, a fejlesztésekkel főleg „az egyensúly különböző aspektusaira, a degradációra, illetve az efféle dolgokra” összpontosítanak.

A Red Bull az Azeri Nagydíjon sokat küszködött a gumimelegítéssel, a versenytempó tekintetében azonban még a Ferrarinál és a Mercedesnél is jobb volt. Az osztrák istálló a Bahreinben látott, beállításokkal kapcsolatos problémákat hamar megoldotta, így a soron következő Kínai Nagydíjion már közelebb tudott kerülni riválisaihoz.

„Azt gondolom, az év eleje óta csökkentettük a hátrányunkat. Melbourne-ben erős tempónk volt, Max pedig a verseny nagy részében hajtotta Lewist [Hamilton]” – magyarázta Horner.

„A bahreini viszont nehéz verseny volt számunkra, ugyanakkor feltárt olyan dolgokat, amiken már sikerült javítanunk azóta. Kínában erősebb versenyt futottunk, Bakuban pedig még erősebbet – egy olyan pályán, ami korábban nem kedvezett nekünk.”

„Nagyon várjuk már, hogy visszatérjünk Európába, és olyan pályákra látogassunk, melyek tényleg feküdhetnek nekünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!