Visszafogott közleménnyel reagált az F1 az Andretti és a Cadillac bejelentésére - F1VILÁG.HU

Visszafogott közleménnyel reagált az F1 az Andretti és a Cadillac bejelentésére

HIRDETÉS
Visszafogott közleményben reagált a Forma-1 vezetősége az Andretti Global és a General Motors csütörtöki bejelentésére, miszerint Cadillac néven közös csapatot szeretnének indítani a száguldó cirkuszban.
Italy, Italian Grand Prix 2019, Monza,  F1 Logo

Ahogyan arról nemrég az F1Világ is beszámolt, a két vállalat egy „teljesen amerikai csapattal” szeretne rajthoz állni a száguldó cirkuszban, mely a General Motors Cadillac nevű brandjével szerepelne az F1-ben.

A bejelentés néhány nappal azt követően érkezett, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Mohammed Ben Sulayem jelezte, szeretnék felkutatni a Forma-1 iránt érdeklődő istállókat a mezőny jövőbeli bővítése érdekében. Az F1 rövid közleményben reagált még csütörtökön az Andretti és a GM bejelentésére.

„Nagy az érdeklődés az F1-es projekt iránt jelenleg, számos egyeztetés is zajlik, melyek nem annyira láthatóak, mint mások” – áll a kommünikében. „Mindannyian szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy a bajnokság hiteles és stabil marad, és minden csatlakozási kérelmet aszerint a kritérium szerint értékelünk majd, hogy az megfelel-e az összes érintett céljainak. Minden újonnan csatlakozónak úgy az F1, mint az FIA jóváhagyására szüksége lesz.”

A Forma-1-ben jelenleg 10 csapat küzd egymással, utoljára 2016-ban érkezett új istálló, akkor a szintén amerikai Haas csatlakozott a mezőnyhöz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Visszafogott közleménnyel reagált az F1 az Andretti és a Cadillac bejelentésére
Vasseur: Az időmérőkön kell javulnunk, a versenytempó rendben volt
Sainz: Nem volt esély a Mercedes legyőzésére…
Perez számára rémálom volt a Spanyol Nagydíj

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!