Friss hírek

Visszafogott optimizmus a Lotusnál

Egyelőre még nem tulajdonít komoly jelentőséget csapata meggyőző formájának a Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier.


Egyelőre még nem tulajdonít komoly jelentőséget csapata meggyőző formájának a Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier.

Több bennfentes szerint a Lotus E21-es versenygépe képes lehet arra, hogy a Red Bull, a McLaren és a Ferrari autóival harcoljon a szezon első versenyén, Melbourne-ben, Boullier azonban figyelmeztetett, a csapatok múlt héten még nem végleges konfigurációjukkal rótták a köröket Barcelonában.

„Magabiztos? Nem. De elégedett vagyok, igen” – mondta a csapatfőnök.

„Tudom, hogy a következő tesztre már mindenki a melbourne-i specifikációkkal érkezik, szóval majd hétvégén meglátjuk, hogy alakul. Ott már le lehet vonni némi konklúziót, de a verseny Melbourne-ben lesz.”

Boullier megerősítette, a Lotus is pályára visz számos újítást az utolsó előszezoni teszten.

„Remélem, hogy senki sem fog 1 másodpercet találni az első versenyig, ez nem így működik azért. De a mi újításaink is elég jók lesznek.”

Ahogy az összes csapat, úgy a Lotus is küszködött a túlzott gumikopás miatt Barcelonában, Romain Grosjeannak például csütörtökön a versenyszimulációját is félbe kellett szakítania emiatt.

„Úgy tűnik, jobban kopnak” – mondta Boullier.

„De tavaly is láthattuk, hogy amikor olyan hideg volt, hogy a gumik teljesen kikerültek az optimális hőmérsékleti tartományból, nagyon szemcsésedtek és koptak. Várnunk kell, hogy melegebb időben is lássuk a működésüket. Brazíliában [amikor először próbálták ki a csapatok az idei abroncsokat] a gumik nem koptak ennyire.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek