Visszafogott optimizmus a Red Bullnál a tesztelés után - F1VILÁG.HU

Visszafogott optimizmus a Red Bullnál a tesztelés után

HIRDETÉS
Rendkívül elégedetten nyilatkozott a bahreini előszezoni tesztet követően a Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko, a szakember azonban óvatosságra int az erőviszonyokkal kapcsolatban.
BAHRAIN, BAHRAIN - FEBRUARY 24: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB19 on track during day two of F1 Testing at Bahrain International Circuit on February 24, 2023 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Az energiaital-gyárosok igencsak jó formában teljesítettek a teszten: a nyitónapon Max Verstappen volt a leggyorsabb, mint szombaton Sergio Perez a tesztprogram legjobb idejével végzett az élen. A bahreini „dominancia” ellenére viszont Helmut Marko óvatosságra int: azt mondja, bőven vannak még kérdőjelek.

„Igen, jól ment a teszt. De ha perspektívába helyezzük a dolgokat, akkor az a helyzet, hogy fogalmunk sincs, mennyi üzemanyaggal köröztek a többiek. De tény, hogy biztató, hogy a legközelebbi autó 4 tizedre van tőlünk” – mondta a szakember. „Az, ahogy kezdődött ez a teszt, a legjobb első nap volt a Red Bull történetében.”

Azt viszont Marko is elismeri, biztató teljesítménnyel és megbízhatósággal rukkolt elő az istálló az elmúlt napokban.

„Minden simán ment, és igazán lenyűgöző volt, ahogy Max és a csapat befejezte ezt a tesztprogramot. A pénteki problémák sem voltak komolyak, és ez az, ami megnyugtató. A silverstone-i filmforgatási naptól az utolsó bahreini körig semmi olyan nem történt, ami miatt aggódnunk kellene.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!