Friss hírek

Visszafogott optimizmus a Red Bullnál a tesztelés után

Rendkívül elégedetten nyilatkozott a bahreini előszezoni tesztet követően a Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko, a szakember azonban óvatosságra int az erőviszonyokkal kapcsolatban.

Az energiaital-gyárosok igencsak jó formában teljesítettek a teszten: a nyitónapon Max Verstappen volt a leggyorsabb, mint szombaton Sergio Perez a tesztprogram legjobb idejével végzett az élen. A bahreini „dominancia” ellenére viszont Helmut Marko óvatosságra int: azt mondja, bőven vannak még kérdőjelek.

„Igen, jól ment a teszt. De ha perspektívába helyezzük a dolgokat, akkor az a helyzet, hogy fogalmunk sincs, mennyi üzemanyaggal köröztek a többiek. De tény, hogy biztató, hogy a legközelebbi autó 4 tizedre van tőlünk” – mondta a szakember. „Az, ahogy kezdődött ez a teszt, a legjobb első nap volt a Red Bull történetében.”

Hirdetés
 

Azt viszont Marko is elismeri, biztató teljesítménnyel és megbízhatósággal rukkolt elő az istálló az elmúlt napokban.

„Minden simán ment, és igazán lenyűgöző volt, ahogy Max és a csapat befejezte ezt a tesztprogramot. A pénteki problémák sem voltak komolyak, és ez az, ami megnyugtató. A silverstone-i filmforgatási naptól az utolsó bahreini körig semmi olyan nem történt, ami miatt aggódnunk kellene.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Visszafogott optimizmus a Red Bullnál a tesztelés után
Leclerc szerint a Ferrarinak „mindenben” javulnia kell
Russell tárgyalást kezdeményez az FIA-val a büntetések miatt
Wolff: A Red Bull van annyira domináns, mint a Mercedes 2014-ben
Hamilton: Ez a Red Bull a leggyorsabb autó, amit valaha láttam

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!