Friss hírek

Visszatérhet Jerezbe a Forma-1

Sajtóértesülések szerint nincs kizárva, hogy a jövőben nem Barcelonában, hanem Jerezben rendezik meg a Forma-1-es Spanyol Nagydíjat.

A spanyolországi verseny csak azért kerülhetett bele a 2020-as versenynaptárba, mert a futam szervezői hosszas egyeztetés után végül kiharcoltak egy 1 évre szóló megállapodást az F1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Mediával.

2021-re viszont Spanyolországnak még nincs érvényes F1-es szerződése, és nem kizárt, hogy új helyszínre költözik majd a verseny.

Hirdetés
 

A spanyol lapok – köztük az El Mundo Deportivo és a Marca – a napokban azt írták, Jerez tárgyalásokat folytat a Liberty Mediával egy 3 évre szóló, 2021-től 2023-ig terjedő megállapodásról.

Úgy tudni, a felek már meg is egyeztek a 25 millió dolláros éves díjban, melyet Junta de Andalucia régió kormánya fizet. Chase Carey, a Forma-1 elnöke Londonban találkozott a jerezi pálya illetékeseivel.

Jerez de la Frontera polgármestere, Mamen Sanchez egyébként csalódottságát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a hír kiszivárgott, elmondása szerint ugyanis már 2 éve dolgoznak azon, hogy a Forma-1 visszatérjen a városba.

Jerez összesen eddig 7 Forma-1-es versenyek adott otthont, utoljára 1997-ben látta vendégül a királykategória mezőnyét, azóta pedig többször is teszthelyszíne volt a száguldó cirkusznak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!