Visszatért a Ferrari sikerkovácsa!

Visszatért Maranellóba és felügyeli a jelenlegi versenyautó fejlesztését a Ferrari egykori sikerkovácsa, Rory Byrne.


Visszatért Maranellóba és felügyeli a jelenlegi versenyautó fejlesztését a Ferrari egykori sikerkovácsa, Rory Byrne.

A 71 esztendős dél-afrikai szakember Michael Schumacher sikereinek idején tagja volt a Ferrari álomcsapatának, és bár évekkel ezelőtt távozott a csapattól, most ismét aktívan járkál a maranellói folyosókon.

Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke megerősítette, Byrne tavaly november óta segíti Simone Resta főtervező munkáját.

„Megkerestem őt, hiszen már régóta ismerem, és megkérdeztem tőle, hogy szeretne-e együtt dolgozni velünk a jövőben” – mondta Arrivabene.

„Anélkül, hogy bármit is elvennék Simone Resta érdemeiből, rengeteg mindent láttam Rory szemében. Azt mondtam magamban, ’ez hihetetlen’. Egy ilyen fickó, ennyi idősen olyan lelkes, mint egy kisgyerek! Nagyon meglepett.”

„Egy este, karácsony előtt egy étteremben megláttam őt, ahogy nagyon gyorsan vacsorázott. Azt mondtam neki: ’Rory, nyugi, hová sietsz ennyire?’ Ő azt felelte: ’Azonnal be kell mennem a gyárba és egyeztetnem kell Restával!’És ez hihetetlen!”

Arrivabene azt mondja, a Ferrari technikai személyzete is örömmel fogadta a neves mérnököt.

„Beszéltem a dologról Jamesszel [Allison – technikai igazgató] is, ő pedig azt mondta, miért ne? Rory mentorként együtt dolgozik Simonével, tapasztalatával segíti a munkáját.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!