Kövesd velünk az Amerikai Nagydíj eseményeit percről percre! Kattints!

  Friss hírek

Visszavágna a Mercedes, bár nem fekszik autóinak a bakui pálya

A kiábrándító monacói hétvége után szeretne visszavágni Bakuban a Mercedes Forma-1-es csapata, habár Toto Wolff szerint az utcai pálya nemigen fekszik majd autóiknak.

A Mercedes a monte-carlói versenyt követően az egyéni és az összetett pontversenyben is elveszítette a vezetést: miközben a Red Bull Max Verstappennel győzni tudott, Lewis Hamilton csak a 7. helyen ért célba, Valtteri Bottas pedig egy bokszutcai probléma miatt végül nem ért célba.

A Mercedesnél természetesen alaposan kielemezték a hétvégén történteket, az istálló csapatfőnöke pedig azt mondja, szeretnének mihamarabb visszavágni.

„Az olyan hétvégék után akar az ember visszatérni, mint a monacói. Ebben a sportban semmi nem jön könnyen, és épp ezért imádjuk. Tudjuk, hogy ha nem vagyunk 100 százalékosak, vagy nem vagyunk közel hozzá, annak megfizetjük az árát” – mondta Toto Wolff.

„Hétfő reggel ugyanazt az energiát láttam, mint amikor a bahreini tesztek után visszatértünk, és ez örömmel tölt el. Alaposan kielemeztük a hétvégét, kemény kérdéseket tettünk fel magunknak, és tanultunk néhány döntő fontosságú leckét. Bárcsak már múlt hétvégén visszamehettünk volna versenyezni!”

Wolff ugyanakkor arra számít, nehéz hétvége vár Azerbajdzsánban is a Mercedes csapatára, autóiknak ugyanis nemigen fekszik a bakui pálya.

„Baku lesz a következő a sorban. Habár egy teljesen más utcai pálya, mint a monacói, arra számítunk, hogy újabb trükkös hétvége vár ránk, mert nem különösebben fekszik a karakterisztikája a W12-esnek.”

„A Red Bull újra erős lesz, és úgy a Ferrari, mint a McLaren komoly fejlődést ért el mostanában. Arra fókuszálunk, hogy kihasználjuk a lehetőségeinket azokon a pályákon, melyek nem fekszenek az autónknak: ha elérhetőek a pontok, meg kell ragadnunk őket!”

„Oda-vissza megy majd a pofozkodás ebben a harcban, ami izgalmas a sport számára, és izgalmas számunkra is. Újabb kihívásra számítunk a város utcáin, és a legutóbbi verseny eredménye után eltökélten és feltüzelve várjuk, hogy visszavágjunk Bakuban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!