Hungary-3@2xCreated with Sketch.
  Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

2020 Tuscan Grand Prix, Thursday - Steve Etherington Lewis Hamilton Mercedes
Fotó: Mercedes

Visszavonta az FIA Hamilton büntetőpontjait!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Visszavonta az FIA Hamilton büntetőpontjait!

Visszavonta az FIA a Lewis Hamilton részére kiszabott büntetőpontokat az Orosz Nagydíjon – a brit pilótának így 10 helyett továbbra is 8 pont áll a neve mellett.

Hamilton az Orosz Nagydíjat megelőzően szabálytalanul hajtott végre két próbarajtot, emiatt az FIA kétszer 5 másodperces időbüntetéssel, valamint esetenként 1-1 büntetőponttal sújtotta a brit pilótát.

A hatszoros világbajnok ezzel 10 büntetőpontra növelte egyenlegét, vagyis két pontra került az eltiltásról. 

Az FIA a futamot követően azonban visszavonta a kiszabott két büntetőpontot, helyette a Mercedest 25 000 eurós büntetéssel sújtották. 

„A versenybírák a csapattól azt az információt kapták, hogy a 44-es autó pilótája a csapattól azt az utasítást kapta, hogy a helytelen pozícióból végezze el a próbarajtot. Ezt a stewardok megerősítették, miután meghallgatták a rádióbeszélgetést.”

„Ez az információ alapján a stewardok visszavonják a büntetőpontokat és a konstruktőrt (Mercedes AMG Petromas F1 Team) 25 000 eurós büntetéssel sújtják.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!