Friss hírek

Vita a csapatrádión, főnöke utasította rendre Ocont

Esteban Ocon (FRA) Renault F1 Team RS20.
Italian Grand Prix, Friday 4th September 2020. Monza Italy.
Meglehetősen komolynak tűnő vitába keveredett az Olasz Nagydíj leintése után csapatával, a Renault-val Esteban Ocon a csapatrádión – a francia versenyző elégedetlen a monzai versennyel.

Ocon a 12. helyről vágott neki a vasárnapi Olasz Nagydíjnak, a futamot pedig a 8. helyen zárta, két pozícióval csapattársa, Daniel Ricciardo mögött.

A verseny leintése után Ocont megdicsérte versenymérnöke a csapatrádión, mondván, értékes pontokat szerzett a csapatnak, a francia pilóta azonban nem volt elragadtatva a futamától.

„Nem értek egyet, szerintem teljesen elszalasztottuk ezt a versenyt, mert nagyon komoly lehetőség kínálkozott” – reagált Ocon, mire mérnöke a fülére szólt, hogy „tartsa vissza a rádión” ezt, majd „az irodában megbeszéljük”.

Ocon aztán nem hagyta annyiban, és meglehetősen feldúlt hangnemben azt mondta: „Nem, szembe kell néznünk a valósággal!”

Ezen a ponton aztán Cyril Abitbeoul csapatfőnök is bekapcsolódott a beszélgetésbe, és pontot tett annak végére: „Ennek nem itt a helye!”

Később aztán a fiatal pilótát természetesen megkérdezték a történtekről: azt mondta, nem a csapatot okolta, egyszerűen csak az zavarta, hogy a körülmények nem játszottak a kezére.

„Visszanézve azt gondolom, egyszerűen csak a szerencse nem volt a mi oldalunkon” – mondta Ocon.

„A végrehajtást, illetve a döntéseket tekintve szerintem mindent jól csináltunk. Nyilván ha kint maradunk, és nem állunk ki a biztonsági autó alatt, történhettek volna dolgok, de összességében, ha nem jön a piros zászló, időt veszítünk. Összességében szerintem jó verseny volt. Kár, hogy kiálltunk ilyen körülmények között, és ezek a dolgok megtörténtek, de a szerencse forgandó.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!