Vita a csapatrádión, főnöke utasította rendre Ocont - F1VILÁG.HU

Vita a csapatrádión, főnöke utasította rendre Ocont

HIRDETÉS
Meglehetősen komolynak tűnő vitába keveredett az Olasz Nagydíj leintése után csapatával, a Renault-val Esteban Ocon a csapatrádión – a francia versenyző elégedetlen a monzai versennyel.
Esteban Ocon (FRA) Renault F1 Team RS20.
Italian Grand Prix, Friday 4th September 2020. Monza Italy.

Ocon a 12. helyről vágott neki a vasárnapi Olasz Nagydíjnak, a futamot pedig a 8. helyen zárta, két pozícióval csapattársa, Daniel Ricciardo mögött.

A verseny leintése után Ocont megdicsérte versenymérnöke a csapatrádión, mondván, értékes pontokat szerzett a csapatnak, a francia pilóta azonban nem volt elragadtatva a futamától.

„Nem értek egyet, szerintem teljesen elszalasztottuk ezt a versenyt, mert nagyon komoly lehetőség kínálkozott” – reagált Ocon, mire mérnöke a fülére szólt, hogy „tartsa vissza a rádión” ezt, majd „az irodában megbeszéljük”.

Ocon aztán nem hagyta annyiban, és meglehetősen feldúlt hangnemben azt mondta: „Nem, szembe kell néznünk a valósággal!”

Ezen a ponton aztán Cyril Abitbeoul csapatfőnök is bekapcsolódott a beszélgetésbe, és pontot tett annak végére: „Ennek nem itt a helye!”

Később aztán a fiatal pilótát természetesen megkérdezték a történtekről: azt mondta, nem a csapatot okolta, egyszerűen csak az zavarta, hogy a körülmények nem játszottak a kezére.

„Visszanézve azt gondolom, egyszerűen csak a szerencse nem volt a mi oldalunkon” – mondta Ocon.

„A végrehajtást, illetve a döntéseket tekintve szerintem mindent jól csináltunk. Nyilván ha kint maradunk, és nem állunk ki a biztonsági autó alatt, történhettek volna dolgok, de összességében, ha nem jön a piros zászló, időt veszítünk. Összességében szerintem jó verseny volt. Kár, hogy kiálltunk ilyen körülmények között, és ezek a dolgok megtörténtek, de a szerencse forgandó.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!