Vizsgálja a Haas Grosean fékproblémáit

Komoly vizsgálatot indított Romain Grosean fékproblémáival kapcsolatban a Haas Forma-1-es csapata.


Komoly vizsgálatot indított Romain Grosean fékproblémáival kapcsolatban a Haas Forma-1-es csapata.

A svájci-francia versenyző nem tudott rajthoz állni a múlt vasárnapi Szingapúri Nagydíjon, mivel autójában a rajtrácsra vezető körön meghibásodott az úgynevezett brake-by-wire rendszer, a csapatnak pedig nem volt ideje a probléma orvoslására.

Grosjean egész hétvégén küszködött Szingapúrban, a hétvégén pedig elmondta, szombati két balesete, valamint az autó kiszámíthatatlansága teljesen elbizonytalanította őt vezetés közben.

„A kivezető körön a fékek tökéletesen működtek az első féktávon, és aztán hirtelen elszálltak, semmi fék nem volt” – mondta Günther Steiner csapatfőnök.

„Elektromos, vagy elektronikai probléma kell, hogy legyen a brake-by-wire-rendszerrel. Vagy valami eltört, vagy egy kábel lejött. A srácok azt gondolták, szoftveres probléma, szóval próbáltak újraindítani mindent, de nem javult meg, szóval meg kellett állnunk.”

„Még nem tudjuk, mi történt, mert a váltón belül van ez a rendszer, de úgy tervezzük, hogy darabokra szedjük az autót.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS