Friss hírek

Vizsgálják az AlphaTaurit, Gasly a bokszból rajtol?

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálatot indított az AlphaTauri Forma-1-es csapata ellen Törökországban – jó esély van rá, hogy Pierre Gasly csak a bokszutcából vághat neki a mai versenynek.

Gasly a 15. helyen végzett a szombati időmérő edzésen, a McLarenek büntetése miatt azonban két pozíciót nyert a rajtrácson.

Úgy tudni viszont, az AlphaTauri taktikai okoktól egy új erőforrást épített volna a francia pilóta autójába. A csapat szombat este kért engedélyt az FIA-tól, Jo Bauer technikai delegált pedig meg is adta azt.

Hirdetés
 

A parc ferme szabályok szerint viszont csak akkor lehet változtatásokat eszközölni az autón, ha a csapat bizonyítani tudja, hogy technikai problémáról van szó, és minden alkatrészt csak ugyanolyan specifikációjúra lehet cserélni. Általánosságban elfogadott viszont, hogy mindez nem vonatkozik az erőforrás elemeire.

Szombat este az AlphaTauri szerelői el is kezdtek dolgozni az autón, vasárnap reggel viszont az istálló közölte Bauerrel, hogy végül nem akarta kicserélni az erőforrást – a stratégák ugyanis úgy voltak vele, hogy nem érdemes feláldozni Gasly 13. rajthelyét.

Bauer jelentette az esetet a stewardoknak, rámutatva azon gyanújára, hogy a változtatást eredetileg nem fizikai probléma, hanem stratégiai okok miatt kérte az AlphaTauri. Ráadásul említést tett arról is, hogy az autót szétszedték, az FIA pedig nem tudta megfelelően ellenőrizni azt, hogy az AlphaTauri nem végzett-e el módosításokat a versenyautón.

Emiatt jó esély van rá, hogy Gasly végül a bokszutcából lesz kénytelen nekivágni a versenynek. Az ügy miatt beidézték az istálló képviselőit a versenybírók.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vizsgálják az AlphaTaurit, Gasly a bokszból rajtol?
A BMW nem akar visszatérni a Forma-1-be
Hat pilóta közül választ az Alpine, ahol még mindig Piastri miatt sopánkodnak
Hamilton a 2021-es vereség miatt tovább marad az F1-ben
Kiderült, Vettelnek mekkora esélye volt visszatérni a Red Bullhoz
Hivatalos: Herta nem kapja meg az F1-es jogosítványt!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!