Friss hírek

Volt csapattársa szerint nehéz helyzetbe kerül Räikkönen

Nincs egyszerű helyzetben a Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen amiatt, hogy csapattársa, Sebastian Vettel a világbajnoki cím egyik legfőbb várományosa.

Mindezt egy olyan versenyző, mégpedig Felipe Massa mondja, aki annak idején szintén volt vízhordó a patinás olasz istállónál Fernando Alonso csapattársaként.

Räikkönen hátránya jelenleg 68 pont az összetettben Vettel mögött, a minap pedig a finn versenyző elárulta, ha úgy adódik, kész segíteni csapattársát abban, hogy megnyerje a világbajnoki címet.

„Azt gondolom, mostantól Kimi helyzete igazán trükkös, mert a Ferrarinak komoly esélye van a vb-címre” – fogalmazott Felipe Massa.

„Mindent megtesznek azért, hogy annyi év után nyerjenek. A Ferrari 2007, illetve a 2008-as konstruktőri cím óta semmit sem nyert, szóval mindent megpróbálnak majd.”

„És a pontkülönbséget nézve Kimi sajnos nincs olyan helyzetben, mint amilyenben lennie kellene. Szóval el kell fogadnia, hogy történhetnek bizonyos dolgok, és ezek meg is fognak történni.”

Massa hozzátette, ha a Ferrari mindenben támogatja majd Vettelt, a Mercedesnél vélhetően hasonlóképp tesznek majd Lewis Hamilton esetében.

„Ha a Ferrari ezt teszi, akkor a Mercedesnek is ezt kell. De attól függ… Ha Hamilton könnyen nyer, akkor könnyű helyzetben vannak. Ha viszont nem, nekik is meg kell tenniük, mert csak pontokat dobnak el maguktól, és ez hatással lehet a bajnokság végkimenetelére.”

Massa kifejtette, nem lát problémát abban, ha egy csapat elkezdi támogatni egy adott versenyzőjét, véleménye szerint azonban az, ami 2002-ben Rubens Barrichello és Michael Schumacher, valamint 2010-ben az ő és Fernando Alonso esetében történt, nem helyénvaló.

A brazil kifejtette, 2007-ben és 2008-ban ők is kölcsönösen segítették egymást Räikkönennel.

„Azt gondolom, 2007-ben sokat segítettem őt ahhoz, hogy ezt visszakapjam. Ez teljesen világos. Hogy őszinte legyek, az, amit Kimi tett értem 2008-ban, és amit én tettem érte 2007-ben, teljesen a sportszerűség határain belül volt.”

„De ha ez Németországban, a szezon közepén történik, vagy Rubensszel Ausztriában, még 2002-ben, az nem jó. Az már nem sport.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!