Volt főnöke szerint Sainz meglepheti Leclerc-t - F1VILÁG.HU

Volt főnöke szerint Sainz meglepheti Leclerc-t

Egykori főnöke szerint a Ferrari újonnan leszerződtetett versenyzője, Carlos Sainz 2021-ben nagy nyomást helyez majd a szupertehetségnek kikiáltott Charles Leclerc-re.

Sainz Sebastian Vettel helyét veszi át a Ferrarinál jövőre: a spanyol a McLarentől érkezik, sokan azonban már most azt gondolják, az olasz istállónál nem rúghat majd labdába Leclerc-rel szemben.

Trevor Carlin azonban másképp látja: a szakember még a brit Forma-3-ban, illetve a Forma-3-as Európa-bajnokságon adott lehetőséget Sainznak, és azt mondja, a Ferrari jobban teszi, ha nem becsüli alá a spanyol pilótát.

„Ha a Ferrarinál azt gondolják, egy második számú versenyzőt szerződtettek, akkor talán alábecsülték Carlost” – mondta Carlin a Reuters hírügynökségnek. „Remélem, hogy nem ezt gondolták!”

„Tudom, hogy sokat beszélnek arról, hogy a Red Bullnál, a Mercedesnél, és most a Ferrarinál is lesz egy első számú versenyző. De én nem így tekintek Carlosra. Azt gondolom, ugyanazzal a felszereléssel, bánásmóddal és autóval közel tud kerülni Leclerc-hez.”

„Azt gondolom, Carlos pokolian jó. Charles talán előrébb lesz az időmérőn, de a versenyeken Carlos ott lohol majd a nyakán.”

„Véleményem szerint a nyomás valójában Charles vállain lesz. Carlos meglepetést okozhat, és nagyon-nagyon boldoggá tudja tenni a tifosit!”

Sainz 2015-ben a Toro Rosso színeiben debütált az F1-ben, majd 2017 végén a Renault-hoz szerződött, 2019-ben pedig a McLaren versenyzője lett.

„Amikor a Toro Rossóhoz kerül az ember, és folyamatosan váltja a csapatokat, nem igazán van lehetősége a fejlődésre. De az a versenyző, akit 12 hónapja láttunk a McLarennél, amikor Lando [Norris] csapattársa lett, az a Carlos volt, akire én emlékeztem, amikor nálunk versenyzett az F3-ban” – mondta Carlin.

„Sokkal nyugodtabb volt és magabiztosabb. Sokkal jobban készen állt a nagy áttörésre. Nagyon-nagyon örültem neki!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!