Friss hírek

Volt főnöke szerint Vettelben még benne van egy bajnoki cím

Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke szerint Sebastian Vettelben bőven benne van még egy újabb világbajnoki cím, ehhez azonban az szükséges, hogy versenyképes autót kapjon 2021-re.

A német versenyző a 2020-as év végén távozik a Ferrari Forma-1-es csapatától, és egyelőre nagy kérdés, hogy marad-e a száguldó cirkuszban.

Vettel lehetőségei ugyanis egyre fogynak: helyét Carlos Sainz veszi át a Ferrarinál, míg a spanyol helyére Daniel Ricciardo érkezik majd a McLarenhez.

A német versenyző iránt állítólag a Renault érdeklődött, ám a legfrissebb hírek szerint a francia istálló egyre közelebb áll ahhoz, hogy leszerződtesse a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót.

Német sajtójelentések szerint Vettel mindent egy lapra tett fel: vagy a Mercedeshez szerződik, vagy befejezi F1-es pályafutását.

Egykori főnöke, Franz Tost úgy véli, Vettel még mindig képes arra, hogy a győzelmekért és világbajnoki címekért harcoljon.

„Valaminek a vége mindig valami újnak a kezdete is” – mondta a szakember a Forma-1 hivatalos weboldalának adott interjújában.

„Tényleg attól függ, milyen ülést kap. Ami a bajnoki címért való küzdelmet illeti, Sebastian Vettel egy olyan kaliberű versenyző, aki meg tudja csinálni. Kapnia kell egy ülést a három topcsapat valamelyikétől. És akkor valós esélye lesz versenyeket, és újabb bajnoki címet nyerni. Nagyon jól ismerem Sebastiant, és biztos, hogy ez a legfőbb célja.”

„Nem az a fajta versenyző, aki csak úgy ott akar lenni a rajtrácson. Ha most csinálnánk egy versenyt, meg akarná nyerni. Attól függ, milyen összetevőket kap ahhoz, hogy elérje a célját.”

„Financiális szempontból kétlem, hogy folytatnia kellene a versenyzést – azok a versenyzők, akik világbajnoki címeket nyertek, nem sokat gondolnak a pénzre. Az motiválja őket, hogy futamokat nyerjenek, és eredményesek legyenek. Ez a motiváló tényező, nem a pénz.”

„Még csak 32 éves, nagyon nagy tudású versenyző, ha pedig egy megfelelő csomagot kap, ha egy Ferrariban, Red Bullban, vagy Mercedesben ül, képes versenyeket nyerni, és meggyőződésem, hogy újabb világbajnoki címet is. Az egész attól füg, melyik csapatnál versenyezhet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!