Vonzóbb lehet Verstappen számára az erősödő Mercedes? - F1VILÁG.HU

Vonzóbb lehet Verstappen számára az erősödő Mercedes?

HIRDETÉS
Ismét faggatták Max Verstappen esetleges átigazolásáról a Red Bull motorsport-tanácsadóját, dr. Helmut Markót, az osztrák szakember azonban meglehetősen diplomatikus válaszokat kapott az ezzel kapcsolatos kérdésekre.
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 22: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing talks with Oracle Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko in the Paddock prior to practice ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Albert Park Circuit on March 22, 2024 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202403220014 // Usage for editorial use only //

Verstappen szerződése ugyan 2028 végéig szól a Red Bullnál, az energiaital-gyárosoknál lezajlott botrányos események óta azonban időről időre felmerül annak híre, hogy adott esetben távozhat az istállótól. Szolgálataira főként a Mercedes tarthat igényt, mely csapat továbbra sem jelentette be, ki lesz 2025-ben a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton utódja — habár egyre biztosabbnak tűnik, hogy a német istálló egy ifjú tehetségnek, Andrea Kimi Antonellinek ad lehetőséget.

Helmut Markót a kanadai hétvégét követően az OE24 faggatta arról, vajon a Mercedes erős formája miatt nagyobb-e a realitása annak, hogy Verstappen átigazol a német csapathoz.

„Épp azt olvastam, hogy megerősítették Antonellit…” — reagált Marko, majd a felvetésre, hogy a hírek szerint Toto Wolff a lehető legtovább várni akar Hamilton utódjának kiválasztásával, Marko így felelt: „Nálunk a teljes koncentráció a világbajnokság megnyerésére összpontosul.”

„Láthattuk: ha nem vagy teljesen fókuszált, gyorsan elveszítheted a győzelmi esélyt.”

Arra a kérdésre, hogy a Mercedes újabb komoly ellenfele lehet-e a Red Bullnak, a szakember kifejtette: „Majd meglátjuk. A következő három verseny megmutatja, milyen jók valójában az autók. Tavaly a Mercedes erős volt Barcelonában, de utána már nem. Ezután jön Spielberg és Silverstone, két igazi versenypálya. Utána tudjuk majd, hol állunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!