Vowles: A Mercedes megtiltotta, hogy szakembereket hozzak magammal a Williamshez - F1VILÁG.HU

Vowles: A Mercedes megtiltotta, hogy szakembereket hozzak magammal a Williamshez

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapata nemes egyszerűséggel megtiltotta volt stratégiai főnökének, James Vowlesnak, hogy szakembereket vigyen magával a Williamshez – erről ő maga beszélt egy interjúban.
James Vowles (GBR) Williams Racing Team Principal.
Formula One World Championship, Rd 1, Bahrain Grand Prix, Thursday 2nd March 2023. Sakhir, Bahrain.

Vowles éveken át kulcsembere volt a Mercedes F1-es csapatának, tavaly decemberben azonban váratlanul bejelentették, távozik a sokszorosan világbajnok istállótól, és a Williams csapatfőnökeként folytatja. A 43 esztendős szakember nagy fába vágta a fejszéjét, eltökélt szándéka ugyanis az, hogy felvirágoztassa az egykor szebb napokat megélt, ám mostanság inkább csak küszködő csapatot.

„Ha végig sétálunk a gyáron, egyszerűen rá kell jönnünk, hogy nem invesztáltak bele eleget. És ha ez megtörténik, akkor elveszítjük a kapcsolatot azzal, ami jó” – magyarázta Vowles.

„Nem azzal foglalkozol ilyenkor, hogy mi történik a következő 12, 18 vagy 24 hónapban, sokkal inkább azzal, hogy mi lesz holnap.”

A Williams feltámadásához kétségkívül nagy segítség lenne egy kompetens szakembergárda toborzása, Vowles azonban a Mercedestől nem tudott kollégákat magával vinni – szerződésében ugyanis megtiltották ezt.

„Ez így van. De ez nemcsak köztem és a Mercedes közt van így – bárki, aki elhagy egy csapatot, egész egyszerűen nem vihet magával embereket” – magyarázta a szakember az Auto Motor und Sport című lapnak. „Ami az én konkrét helyzetemet illeti, ismerek néhány nagyon intelligens szakembert más szervezetek révén, akikkel kapcsolatban állok.”

Vowles említést tett arról is, bár a nemrég bevezetett költségplafon látszólag a kiscsapatoknak kedvez, valójában nehezebb dolguk van, hiszen nem tudnak sokat áldozni arra, hogy javítsanak a rendelkezésükre álló eszközökön.

„Egyeztetünk erről az FIA-val, a Forma-1-gyel és a többi istállóval. Ha meritokráciát szeretnénk, akkor engedjék meg nekem, hogy elköltsem azt a pénzt, amim van legalább arra, hogy a létesítmények tekintetében a többi istálló szintjére kerüljek. Ha ugyanis így folytatódnak a dolgok, szinte lehetetlen lesz felzárkózni.”

„Én inkább sutba dobom az idei évet, hogy jól megalapozzam a következőt. És inkább fogom feláldozni 2024-et, hogy jobb alapokkal rendelkezzek 2025-re. De ha ebbe beledobjuk magunkat, akkor itt is fogunk maradni. Én viszont nem akarok hetedik, nyolcadik, vagy kilencedik lenni ezzel a csapattal.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!