Friss hírek

Vowles nem tartja olyan nagy ugrásnak a csapatfőnökké való kinevezését

Nem tartja olyan óriási ugrásnak csapartfőnökké való kinevezését az idén már a Williamst Forma-1-es alakulatát irányító James Vowles. A szakember korábban a Mercedes stratégiai igazgatója volt, nemrég jelentette be, hogy ő veszi át a távozó Jost Capito helyét.

Vowles hosszú éveken át dolgozott a Mercedesnél, és jócskán kivette a részét a német istálló hibrid érában aratott sikereiből, de már Jenson Button 2009-es világbajnoki címéhez is asszisztált a brackley-i gárdánál. Éppen ezért mondhatjuk, hogy derült égből villámcsapásként érkezett a hír, miszerint távozik az ezüstnyilaktól, idén pedig már a Williams csapatfőnöke lesz a Forma-1-ben.

Bár azt a 43 éves szakember is elismeri, új pozíciója feljebb lépést jelent, ám a váltást nem tartja olyan óriási ugrásnak korábbi feladatköréhez képest.

Hirdetés
 

„Ez egy ugrás, de nem gondolom, hogy olyan hatalmas volna” – idézi Vowles szavait a RacingNews365.com című internetes portál. „Egyszerűen azért, mert abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy számos efféle feladatot láttam el a Mercedesnél, és néhány egyéb dolgot is külső motorsport-tevékenységet kapcsán.”

A Williams csapatfőnöke szerint a legnagyobb változás az lesz, hogy újra fel kell építenie a munkakapcsolatokat a szervezeten belül.

„Ugyanaz a helyzet, mintha bárkitől azt kérném, hogy változtasson azon, amit csinál, és menjen át egy másik szervezethez – még akkor is, ha ugyanaz lesz a feladatköre. Újra kell építeni a kapcsolatokat, magad köré kell építeni a csapatot, és meg kell reformálni azokat a szociális csoportokat, melyek most 20 év után eltűnnek.”

„A legjobb analógia, amit eddig használtam erre, hogy majdnem olyan ez, mint egy válás. Sokan vannak hihetetlenül közel hozzám, akikkel együtt fejlődtem. Viszont most egy olyan színtérre lépek, ahol ugyanilyen intelligens, motivált, elkötelezett és sikerre éhes emberek dolgoznak. Más a kiindulópont, de a cél remélhetőleg nem más.”

Vowles azt mondja, az új pozíciójával kapcsolatos izgalmak felülírják a nehézségektől tartó aggódást.

„Hogy nehéz-e? Én nem így tekintek rá” – fogalmazott. „Talán magával ragadnak az izgalmak, és az akarás, hogy belevágjak ebbe. De nincs rettegés.”

„Most minden reggel 5-kor kelek – nem panaszkodásképp mondom –, leírom a gondolataimat, jegyzetelek. Ez az a motiváció, mely éveken át hajtani fog, ebben egészen biztos vagyok.”   

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!