Vowles tudja, hogyan húzza ki a mélyből a Williamst - F1VILÁG.HU

Vowles tudja, hogyan húzza ki a mélyből a Williamst

HIRDETÉS
A Williams újonnan kinevezett Forma-1-es csapatvezetője elárulta, milyen szemlélettel érkezik az évek óta szenvedő istállóhoz.
James Vowles, Williams Team Principal

Néhány napja robbant az idei téli szünet egyik legnagyobb F1-es hírbombája, miszerint a Williams csapata a távozó Jost Capito helyére James Vowlest, a Mercedes korábbi stratégiai igazgatóját nevezte ki csapatfőnöknek. A szakember nagy feladatot vállalt magára, hiszen egy olyan gárda vezetését veszi át, aminek fénye az 1990-es években elért sikereihez képest már szinte csak pislákol. Bár Vowles az istálló működésébe egyelőre még nem lát bele, mégis úgy érzi, készen áll sikerre vinni a grove-iakat.

„Nehéz megmondani, mi a probléma, hiszen még egy átmeneti szakaszban járok, így nincs teljes rálátásom a csapatra” – magyarázta a szakember, aki gyanítja, hogy a Williams belső struktúrájára és folyamataira ráfér az alapos átszervezés. Erre alkalmas partnerként tekint a csapat tulajdonosára, a Dorilton Capitalre.

„A Dorilton nagyon szeretne olyan volumenű beruházásba fogni, amit egy jól teljesítő csapat igényel. Úgy gondolom, pár évvel ezelőtt még nem erről volt szó. Az érkezésük csak idővel fejti ki hatását. Meg kell erősíteni a technikai csapatot, emellett szabad kezet kell adni a hihetetlenül jó szakemberek számára. Gyanítom, hogy a környezet az utóbbi időben nem volt számukra kedvező” – magyarázta Vowles, aki úgy érzi, a kudarccal kapcsolatos tapasztalatai is a segítségére lesznek.

„Szerencsés helyzetben vagyok, hiszen éltem már meg kudarcot, amit sajnos nyilvánosan is láthattak. De már a Mercedes előtt is volt időszak, amikor szörnyű helyzetben senyvedtünk – 12 futamon át egyetlen pontot sem szereztünk. Ebből a legnagyobb tanulság az, hogy olyan munkakultúrát kell kialakítani, amelyben rájövünk, hogy szükség van a bátorításra, a fejlődésre és a közös, összhangban zajló előremozdulásra. Gyanítom, hogy az aktuális együttműködés elmarad ettől a szinttől” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!