Friss hírek

Warwick szerint a júliusi Brit Nagydíjat is halasztani kell

SILVERSTONE, UNITED KINGDOM - JULY 13: Sebastian Vettel, Ferrari SF90 during the British GP at Silverstone on July 13, 2019 in Silverstone, United Kingdom. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)
Jó eséllyel elhalasztják majd a július közepére tervezett Brit Nagydíjat – ezt nyilatkozta a brit autóversenyzők klubjának korábbi elnöke, Derek Warwick. Az egykori autóversenyző viszont azt mondja, a silverstone-i túl fogja élni a krízist, hiszen sokkal jobb financiális helyzetben van, mint évekkel ezelőtt.

A koronavírus-járvány miatt 9 versenyt kellett eddig halasztani vagy törölni, a Forma-1 vezetősége viszont azt reméli, júliusban elkezdődhet a bajnokság, ha pedig így lesz, egy 18-19 futamos szezon is várhat a rajongókra.

A BRDC egykori elnöke, a korábbi autóversenyző Derek Warwick viszont nemigen hisz abban, hogy a július közepére tervezett Brit Nagydíjat meg tudják tartani.

„Nehéz lesz Silverstone-nak, ha törölni kell. És azt kell mondjam, nem úgy tűnik, hogy megoldódnak a dolgok július közepéig, szóval szerintem biztosan el kell majd halasztani – legalábbis remélem, hogy egy későbbi időpontban megrendezhetjük” – fogalmazott a szakember, aki ezzel együtt azt mondja, Silverstone sokkal jobb anyagi helyzetben van most, mint évekkel ezelőtt, így túl fogja élni a krízist.

„A BRDC tagjaként csak dicsérni tudom az igazgatóságot és Stuart Pringle-t [a versenypálya ügyvezetőjét], akik lenyűgöző munkát végeztek az elmúlt 5-10 évben. Amikor én ott ültem az igazgatóságban, és elnök is voltam, csodáltam azokat az embereket, akikkel együtt dolgoztam.”

A Forma-1 sportigazgatója, Ross Brawn úgy fogalmazott nemrég, jó eséllyel nézők nélküli, zárt kapus versenyekkel kezdik majd az idényt Európában, Derek Warwick szerint a legjobb forgatókönyv Silverstone számára az lenne, ha egy későbbi időpontban, immár nézők előtt rendeznék meg a Brit Nagydíjat.

„Hogy ez lehetséges lesz-e, az kérdés számomra. Meggyőződésem, hogy az igazgatóság és Stuart Pringle már egyeztet a Forma-1 vezetőségével, hogy a jelenlegi financiális helyzetben lehetőség van-e arra, hogy nézők nélkül rendezzék meg a futamot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!