Webber: A Red Bullnak fel kell állítania a sorrendet - F1VILÁG.HU

Webber: A Red Bullnak fel kell állítania a sorrendet

HIRDETÉS

Azt követően, hogy a második helyen fejezte be a Belga Nagydíjat, Mark Webber elmondta, hogy csapatának hamarosan el kell döntenie, hogy melyik versenyzője mellé áll, mert csak akkor szerezheti meg a bajnoki címet, ha egy tökéletes stratégiát állít fel.


Azt követően, hogy a második helyen fejezte be a Belga Nagydíjat, Mark Webber elmondta, hogy csapatának hamarosan el kell döntenie, hogy melyik versenyzője mellé áll, mert csak akkor szerezheti meg a bajnoki címet, ha egy tökéletes stratégiát állít fel.

Lewis Hamilton és Webber komolyan meglépett ellenfeleitől, miután az első és a második helyet végeztek a vasárnapi Belga Nagydíjon, ahol a többi bajnoki éllovas nullázott.

A McLaren és a Red Bull versenyzőjét mindössze három pont választja csak el egymástól az élen, azonban csapattársaik, Sebastian Vettel és Jenson Button 31, illetve 35 pontos lemaradásra tettek szert, hat futammal a szezon vége előtt.

Arra a kérdésre, hogy a Red Bullnak előtérbe kellene-e helyeznie csapattársával szemben, az ausztrál pilóta elmondta, hogy idővel muszáj lesz sorrendet felállítani, ha komolyan gondolják, hogy harcba szállnak a McLarennel a bajnoki címért.

„A McLaren számos vb-címet nyert, és egy kiváló trófeagyűjteménnyel rendelkezik, persze a Red Bullnak is van egy szép vitrinje, de még el van maradva tőlük ebben a tekintetben” – mondta Webber.

„Úgy gondolom, hogy minden azon múlik, mennyire akarjuk a sikert. Azt gondolom, hogy egyelőre még túl korai lenne azt mondani, hogy az egyik versenyzőt előnyben kellene részesíteni a másikkal szemben, de ennek is el fog jönni az ideje, már nincs messze.”

Szerinted ki nyeri meg az idei bajnoki címet?
Facebook oldalunkon szavazást indítottunk, ahol leadhatod voksodat.
Facebook felhasználóink között hamarosan ajándékot sorsolunk ki!

Hamilton azonban elmondta, hogy véleménye szerint a McLarennél még nem kell leülniük, hogy megvitassák ezt a kérdést, ugyanis még „rengeteg” futam hátra van.

„Úgy gondolom, hogy Jenson nagyon szerencsétlen volt a mai napon” – mondta a honfitársa. „Ugyanazt a bánásmódot kapom, mint Jenson, és ez fordítva is igaz. Ez teszi lehetővé számunkra, hogy a lehető legtöbb pontot bezsebeljük, szóval nem gondolom, hogy csapatsorrendet kellene felállítanunk.”

„A csapat a legjobb tudását nyújtja, a maximumot adja mindkettőnknek, ennél többet nem is tehetne.”

Hirdetés

Bár jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy az ötesélyes világbajnokság kétesélyessé alakult át, Hamilton szerint a helyzet nem ennyire egyszerű, még bármi megtörténhet a hátralévő versenyeken.

„Az elmúlt néhány versenyen mindenki jól láthatta, hogy a dolgok egyik pillanatról a másikra hatalmas fordulatot vehetnek, és még rengeteg pont kiadó az összes, még a bajnoki címért harcban álló versenyző számára” – magyarázta.

„A pontszámok alapján Mark a legközelebbi riválisom, de szerintem a bajnokság még teljesen nyitott. Be szeretnénk biztosítani, hogy ne ez legyen a helyzet a következő néhány futam után, és egyértelműen mi legyünk a bajnokság toronymagas esélyesei.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!