Webber: A Toro Rosso megelőzte a Red Bullt - F1VILÁG.HU

Webber: A Toro Rosso megelőzte a Red Bullt

HIRDETÉS

Sebastian Vettel bombasztikus teljesítménye az Európa Nagydíj szombati időmérő edzésén is azt bizonyítja, hogy a Scuderia Toro Rosso versenyistálló anyacsapata, a Red Bull Racing elé került a mezőnyben.

Sebastian Vettel bombasztikus teljesítménye az Európa Nagydíj szombati időmérő edzésén is azt bizonyítja, hogy a Scuderia Toro Rosso versenyistálló anyacsapata, a Red Bull Racing elé került a mezőnyben.

Ez a meglátása a Red Bull ausztrál pilótájának, Mark Webbernek, és a renault-s Fernando Alonsónak, akik szerint az STR3-as kasztni és a Ferrari erőforrás sokkal jobb kombináció, mint a Red Bull autó és a Renault hajtómű.

Egyre többen gondolják úgy, hogy a Ferrari erősebb a Renault-nál a motorerő terén, és mindkét említett versenyző egyetért abban, hogy ez a különbség elég nagy ahhoz, hogy meglátszódjon a két csapat teljesítményén.

“A Toro Rosso egyre feljebb tör, és a mi motorunkkal egyszerűen nem tudjuk tartani a lépést velük” – mondta Webber az Autosportnak. “Versenyzőik kiváló munkát végeznek – hiszen nem tudsz jó időt menni ezen a pályán, ha nem vezetsz tökéletesen, de erősebb a csomagjuk jelen pillanatban.”

Alonso a következőkkel folytatta: “Tudjuk, hogy a Red Bull az egyik leggyorsabb autó a mezőnyben, és a Toro Rosso még nagyobb előnyben van velük szemben a Ferrari motor miatt.”

“A Red Bull és a Toro Rosso autói szinte teljesen azonosak, egyedül a motor jelent különbséget. Az egyik autó a pole pozícióban volt az első két etapban az időmérő edzésen, az egyik pedig kiesett. Úgy gondolom, hogy a Toro Rosso egyértelműen a Red Bull elé került az elmúlt versenyeken.”

“A szombati időmérőn kiváló munkát végzett Vettel, de Sebastien Bourdais is bekerült a harmadik etapba – ha a Toro Rosso versenyképes, akkor tudjuk, hogy Vettel akár az élen állókkal is felveheti a harcot a versenyen.”

“Kiválóan teljesítettek, és biztos vagyok benne, hogy a vasárnapi versenyen minden esélyük meglesz arra, hogy sok pontot szerezzenek. A Renault egy újabb ellenfelet kapott” – tette hozzá Alonso.

Mindezek ellenére Webber elmondta, nem is amiatt aggódik, hogy miként szerepel fiókcsapatuk, sokkal inkább aggasztja a Red Bull Racing jelenlegi teljesítménye.

“Nem aggódom a Toro Rosso miatt. Inkább az aggaszt, hogy hol állunk hozzájuk képest. Azon is el kell gondolkodni, hogy ha nem változik a helyzet, Vettel valóban át akar-e ülni a mi autónkba. Talán a jövő évben is azt szeretné, ha Ferrari erőforrás lenne autójában” – figyelmeztetett az ausztrál pilóta.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!