Webber állt az élre a tesztek harmadik napján Jerezben - F1VILÁG.HU

Webber állt az élre a tesztek harmadik napján Jerezben

HIRDETÉS

A Red Bull Racing ausztrál versenyzője, Mark Webber végzett az élen az e heti tesztek harmadik napján Jerezben, ahol a csapatok tovább folytatták a felkészülést a következő versenyekre, illetve a jövő évre.

A Red Bull Racing ausztrál versenyzője, Mark Webber végzett az élen az e heti tesztek harmadik napján Jerezben, ahol a csapatok tovább folytatták a felkészülést a következő versenyekre, illetve a jövő évre.

Azt követően, hogy az első két napon a Scuderia Toro Rosso német versenyzője, Sebastian Vettel diktálta a tempót, a tesztek harmadik napján Mark Webber állt az élre, aki több mint két tizedet adott a mögötte befutó Nelsinho Piquet-nek. Mindketten slick gumikon futották meg leggyorsabb körüket.

A Renault brazil versenyzője, aki pályafutása eddigi legnagyobb sikere után tért vissza a pályára, a délelőtti edzésen kis híján összetörte autóját, mikor a kilences kanyarban kicsúszott a pályáról, ami miatt egy ideig meg is állították a tréninget.

A tegnapi naphoz hasonlóan, ma is Kimi Raikkönen bizonyult a leggyorsabbnak a bordázott abroncsokon. A Ferrari finn versenyzője – aki néhány kör erejéig a slick gumikat is kipróbálta – a harmadik helyen végzett, ám a tervekkel ellentétben nem próbálta ki csapata legújabb fejlesztését, a lassan a teljes mezőnyt meghódító hosszított motorborítást.

Azonban az olasz gárda a hírek szerint holnap beveti az új elemet, mikor Felipe Massa veszi át a volánt csapattársától a spanyol ringen.

Vitantonio Liuzzi ismét kiválóan teljesített a Force India színeiben. Az olasz versenyző már csapata új szupergyors kapcsolású váltóját használta, de negyedik helyét nagyban annak köszönhette, hogy bár a slick gumikon futott, autója az idei aerodinamikai csomaggal volt felszerelve.

Liuzzi mögött a McLaren tesztpilótája, Pedro de la Rosa végzett, aki miatt szintén előkerült egy alkalommal a piros zászló, mikor a délelőtti tréningen kicsúszott autójával a sikánban.

Azt követően, hogy olajszivárgás miatt ki kellett cserélni a motorját, a spanyol pilóta az új elemek tesztelésével is foglalkozott, többek között a BMW Sauber által már az év eleje óta használt “orr-szárnnyal.”


Ezen kívül még két alkalommalr kellett megállítani az edzést. A balesete után visszatérő Timo Glock, és Rubens Barrichello – akinek csapata szintén kipróbálta a hosszított motorborítást – is megállt a pályán, utóbbi vélhetően egy motorprobléma miatt.

Teszteredmények, Jerez, 3. nap:

Hirdetés

 1. Mark Webber              Red Bull     1:19.176      85
 2. Nelson Piquet            Renault      1:19.334      95
 3. Kimi Raikkonen           Ferrari      1:19.434      84
 4. Vitantonio Liuzzi        Force India  1:19.544      86
 5. Pedro de la Rosa         McLaren      1:19.850      39
 6. Sebastien Bourdais       Toro Rosso   1:20.029      77
 7. Kazuki Nakajima          Williams     1:20.097      88
 8. Tim Glock                Toyota       1:20.421      78
 9. Rubens Barrichello       Honda        1:20.614      68
10. Nick Heidfeld            BMW Sauber   1:20.896      97

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!