Webber: Alonso profitálni fog Räikkönen érkezéséből

Kimi Räikkönen Ferrarihoz való szerződése óriási pozitívum a kétszeres világbajnok Fernando Alonso számára – véli a Red Bull Racing versenyzője, Mark Webber.


Kimi Räikkönen Ferrarihoz való szerződése óriási pozitívum a kétszeres világbajnok Fernando Alonso számára – véli a Red Bull Racing versenyzője, Mark Webber.

Habár sokak szerint két dudás nem fér meg egy csárdában, a rutinos ausztrál szerint a két világbajnok remek párost alkot majd jövőre a Ferrarinál, amennyiben sikerül megfelelően megosztaniuk a munkát.

„Szerintem Fernando pozitívumként fog tekinteni erre a dologra” – nyilatkozta Webber az AUTOSPORT-nak.

„Nekem azért is tetszik ez az egész, mert Fernandónak szombat délutánonként keményebben kell majd nyomnia. Kimi egy magasabb szintre emeli majd őt, segíteni fogja abban, hogy szombat délutánonként többet hozzon ki magából.”

„Ami a vasárnapot illeti, kétségkívül tudjuk, hogy Fernando briliáns versenyző, de az időmérőkön Kimi egy másik szintre emeli majd őt.”

„Fernando emellett lehetőségként tekint majd arra, hogy jól teljesítsen Kimi ellenében.”

Webber mindazonáltal kifejtette, a Ferrarinak meg kell bizonyosodnia arról, hogy Räikkönen kiveszi majd a részét a munkából Maranellóban.

„A csapatnak óvatosnak kell lennie technikai fronton. Tudjuk, hogy Kimi egy fenomenális fickó, de érdekes lesz látni, hogy Fernando miképp érzi majd a munkamegosztást.”

„Nagy technikai kihívás vár a mezőnyre jövőre. Mindkét versenyzőnek sok energiát kell fektetnie ebbe, és kétlem, ha Fernando örülne annak, ha egyoldalú lenne az egész.”

„Meg fogják oldani. Nem sok hátrányát látom ennek a párosításnak, de van 12 hónapuk arra, hogy működésre bírják. Fernando nem lesz túl türelmes, már ami a teljesítményt illeti, nem is beszélve csapattársától. Kétlem, hogy ő is türelmes lenne.”

Webber szerint nemcsak Alonso profitál Räikkönen érkezéséből – a finn Ferrarihoz való visszatérése a Forma-1-nek is nagyon jó tesz majd.

„Szerintem ez jót tesz a sportnak. Szükségünk van efféle párbajokra – arra, hogy ne csak a különféle csapatok küzdjenek egymással, hanem házon belül is harcoljanak a versenyzők.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!