Friss hírek

Webber: Alonso tudja, meddig lehet elmenni

A Red Bull történetének egyik legjobb eredményeként jellemezte a Belga Nagydíjon aratott kettős győzelmet az alakulat ausztrál versenyzője, Mark Webber.


A Red Bull történetének egyik legjobb eredményeként jellemezte a Belga Nagydíjon aratott kettős győzelmet az alakulat ausztrál versenyzője, Mark Webber.

A 35 éves sofőr csapattársa, Sebastian Vettel mögött másodikként ért célba Spa Francorchampsban, azonban egyiküknek sem volt könnyű dolga, hiszen a kaotikus időmérő után komolyan küszködtek a gumikkal a futam első köreibne.

Webber elmondta, a csapat kiválóan kezelte a kialakult helyzetet, ők pedig folyamatosan informálták az irányítópultot a gumik állapotáról.

„A mai eredmény talán egyike a csapat eddigi legjobbjainak. Elég stresszes volt a helyzet tegnap este, akárcsak ma reggel, viszont kiválóan kezeltük – minket, versenyzőket kiválóan felkészítettek arra, hogyan teljesítsük a lehető legbiztonságosabban a mai versenyt, miközben mi folyamatosan visszajelzéseket adtunk az abroncsokról” – mondta Webber, majd hozzátette, azért alakult rosszul az ő taktikája, mert rádiója elromlott a verseny során.

„A bokszba kellett volna jönnöm, amikor Sebastian is így tett, de a rádióm teljesen elromlott. Arra kértem a csapatot, hadd álljak ki, de nem hallottam semmit.”

Az ausztrál versenye mindazonáltal már a rajtnál rossz irányba indult el, miután autója majdnem lefulladt a piros lámpák kialvásakor.

„A rajt sokkolt. Nem volt meg a fordulat, az anti-stall berendezés pedig működésbe lépett azonnal. Seb nagyon közel volt, szóval kiábrándító start volt.”

Webber a Belga Nagydíj során a szezon egyik legmerészebb előzését produkálta, amikor az Eau Rouge-ban megelőzte a ferraris Fernando Alonsót.

„Nyilván nagyon-nagyon közel voltunk egymáshoz az Eau Rouge-ban, használtam egy kicsit a KERS-et, szereztem némi lendületet és úgy gondoltam, van esélyem. Egyikünk sem engedett, remek küzdelem volt. Nagyon örülök, hogy végül bejött, de ehhez szükség volt kettőnkre. Fernandóval lehet ilyeneket csinálni – ő egy világklasszis srác, és tudja, mikor elég.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Webber: Alonso tudja, meddig lehet elmenni
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre
Norris idén is le tudta nyűgözni a McLaren főnökét
A Red Bullt nem ijeszti meg a Mercedes felzárkózása

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!