Webber: Bizarr a különbség Vettelhez képest

Mark Webber értetlenül áll azelőtt, hogy miért volt ilyen nagy a különbség közte és a pole pozícióban végző csapattársa, Sebastian Vettel között a Magyar Nagydíj időmérőjén.


Mark Webber értetlenül áll azelőtt, hogy miért volt ilyen nagy a különbség közte és a pole pozícióban végző csapattársa, Sebastian Vettel között a Magyar Nagydíj időmérőjén.

A Red Bull ausztrálja, aki domináns győzelmet aratott a tavalyi Magyar Nagydíjon, az elmúlt két versenyen az élről rajtolhatott, ám legjobb eredménye a mai időmérőn majd’ hét tizeddel volt gyengébb, mint Vettelé, így csak a hatodik pozícióból, a harmadik sorból rajtolhat.

Webber később elmondta, hogy véleménye szerint nem működtek megfelelően az abroncsai, és ez okolható idei eddigi leggyengébb rajthelyezéséért, illetve a nagy különbségért.

„Képtelen voltam Vettel idejét hozni, semmi esélyem nem volt” – mondta. „Volt néhány problémánk a KERS rendszerrel az edzés közepén, azonban az utolsó etapra sikerült helyreraknunk, ám a végén az 1:19-es idő elég rémisztő, nem szokványos.”

„Nem is értem, mi történhetett, bizarr, ami történt, furcsállom a dolgot.”

„Fernandónak (Alonso – aki csak az ötödik lett) szintén nem sikerült túl jól az időmérő. Jól láthatjuk, hogy mennyire érzékenyek a gumik, és a mai napon nem tudtunk eleget kihozni belőlük, hogy feljebb kerülhessünk a rajtrácson.”

Webber azt is elmondta, hogy nem egy konkrét oka van a történteknek, sok kis tényező játszott szerepet abban, hogy nem volt meg a megfelelő tapadása a mai edzésen.

„Úgy éreztem, hogy minden rendben van” – folytatta. „Ha hat tized a különbséged, akkor az a tapadással hozható kapcsolatba. Meg kell vizsgálnunk a dolgot, azonban valami történhetett az elmúlt versenyekhez képest, szóval meg kell néznünk tüzetesebben.”

„A legjobb tudásomat kell nyújtanom holnap.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!