Webber büszke arra, hogy levette sisakját

Mark Webber büszke arra, hogy levette bukósisakját F1-es pályafutása utolsó versenyének levezető körén a Brazil Nagydíjon.


Mark Webber büszke arra, hogy levette bukósisakját F1-es pályafutása utolsó versenyének levezető körén a Brazil Nagydíjon.

A Red Bull ausztrál versenyzője a második helyen futott célba a szezonzárón, amely utolsó versenye volt a Forma-1-ben. Mindezt úgy tette, hogy levette sisakját, ami elmondása szerint sokkal nehezebb volt, mint azt korábban gondolta.

„Nem egyszerű a HANS-ról lecsatlakoztatni a sisakot, szóval majd’ egy fél kört töltöttem el azzal, hogy ez sikerüljön” – mondta. „Végül sikerült, de azt autók hihetetlenül hangosak voltak sisak nélkül.”

„Nagyon hangos volt minden, minden vibrációt és hangot sokkal jobban lehetett hallani, amit nem is észlelsz, mikor a sisak rajtad van.”

Webber elmondta, hogy célja az volt, hogy valami mást mutasson a rajongóknak.

„Ebben a sportban nem mindig könnyű megmutatni az embert a volán mögött” – folytatta. „Ezt sok más sportágban meg lehet tenni, de a Forma-1-ben ott a sisak, szóval nagyon jó volt sisak nélkül vezetni.”

„Az egyetlen alkalom, mikor az ember arcát láthatja a közönség, az a pódium ceremónia, amikor mindenki nagyon boldog.”

Az ausztrál pilóta azt is elmondta, hogy boldog volt, hogy csapattársa, Sebastian Vettel, és jó barátja, Fernando Alonso mellett ünnepelhette a dobogón búcsúfutamát.

„Nagy öröm számomra, hogy így fejezhettem be ezt a futamot, és a dobogón a jelen kor két legjobb versenyzőjével ünnepelhettem” – mondta. „Boldog vagyok a végjátékkal, és azzal, hogy valami mást adhattam a közönségnek.”

Webber jövőre a Porsche új LMP1 programjában a Le Mans 24 órás bajnokságban szerepel majd.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!