Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Webber feltüzelve várja a jövő évet

Mark Webber már alig várja, hogy tiszta lapról, mindenki azonos pontszámról kezdhesse meg a következő idényt a Forma-1-ben, ugyanis tisztában van azzal, hogy mely területeken kell fejlődnie ahhoz, hogy eredményesebb legyen 2012-ben.


Mark Webber már alig várja, hogy tiszta lapról, mindenki azonos pontszámról kezdhesse meg a következő idényt a Forma-1-ben, ugyanis tisztában van azzal, hogy mely területeken kell fejlődnie ahhoz, hogy eredményesebb legyen 2012-ben.

A Red Bull Racing ausztrál versenyzője egyetlen futamot sem tudott még nyerni az idei évben, miközben csapattársa, Sebastian Vettel már régen bezsebelte a bajnoki címet.

Mindez azonban nem tántorítja el Webbert, aki elmondta, hogy tudja, mely területeken kell javítania ahhoz, hogy eredményesebb legyen, és már alig várja, hogy tiszta lapról ismét nekivághasson egy szezonnak.

„Mindnyájunknak lesz egy hosszabb szünete a szezon után. Mindig tanulásban vagy, és tudod, min kell változtatnod a következő évadra ahhoz, hogy jobb legyél, mint voltál” – magyarázta Webber a riportereknek Abu Dhabiban.

„Mikor már ilyen régóta versenyzel a Forma-1-ben, mint én, tudod, hogy mi a fontos, min kell dolgoznod évről évre. Ez az idény nem volt olyan jó, mint a tavalyi számos dolog miatt, azonban így is volt néhány nagyon jó versenyem itt-ott.”

„A léc magasra van téve, és ez jó dolog, ezért kelünk ki az ágyból minden reggel. Ha lejjebb tenném a lécet magamnak, akkor talán mást kellene csinálnom, de én ezt nem akarom. Maradni szeretnék ezen a szinten.”

Webber nem gondolja, hogy teljesen át kellene gondolnia versenyzési stílusát, véleménye szerint sokkal inkább azon múlik majd a dolog, hogy képes lesz-e apró javulásokat elérni számos területen.

„Úgy vélem, hogy mint általában, az ördög a részletekben rejlik” – folytatta. „Ez pedig jó. A dolgok megváltozhatnak, hirtelen elkapod a fonalat, és ez történt Sebbel az idei évben. Egy kiváló szezont teljesített, más versenyzőkkel pedig éppen az ellenkezője történt, nem tudták hozni azt a teljesítményt, mint az elmúlt években, számos dolog miatt.”

„Lehet kifogásokat keresni, de én nem ilyen ember vagyok. A pályán kell bizonyítanod.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!