Friss hírek

Webber: Fogunk még versenyeket nyerni

Optimistán várja a hétvégi Szingapúri Nagydíjat Mark Webber, a Red Bull rutinos versenyzője, elmondása szerint ugyanis jó esély van arra, hogy csapata újra a győzelemért szállhat majd harcba.


Optimistán várja a hétvégi Szingapúri Nagydíjat Mark Webber, a Red Bull rutinos versenyzője, elmondása szerint ugyanis jó esély van arra, hogy csapata újra a győzelemért szállhat majd harcba.

A címvédő gárda nem remekelt az elmúlt versenyeken, legutóbb pedig még júliusban, a Brit Nagydíjon tudott nyerni Webber révén.

Az ausztrál csapattársa, Sebastian Vettel a Bahreini Nagydíj óta nem tudott diadalmaskodni, Webber azonban biztos abban, a szezon hátralévő hét futamán bőven lesz esélyük a győzelemre.

„Véleményem szerint még hosszú út áll előttünk” – nyilatkozta Webber csütörtökön.

„Momentán senki nem dominál, a McLaren ugyan jól teljesít, de nincs olyan csapat, mely dominálna. Szóval nagyon szoros a küzdelem. Meg lennék lepve, ha a következő versenyeken bárki is domináns szerepelt töltene be.”

„Nem azért ülök itt, hogy azt nyilatkozzam önöknek, lesz egy domináns versenygépünk. Azonban rendelkezésünkre áll egy olyan autó, mely képes arra, hogy a győzelmekért harcoljon.”

Webber elmondta, való igaz, a Red Bull nem nyújtott jó teljesítményt az elmúlt időszakban, ugyanakkor hozzátette, elég sűrűn a körülmények is ellenük játszottak.

„Váltócsere miatt kétszer kaptunk büntetést, ez pedig nyilvánvalóan nem segített. Az utolsó két futamon pedig nem is éreztem magam jól az autóban, főleg a kemény abroncsokon. Ez azért bizarr, mert én alapvetően ezt a keveréket preferálom. Ezúttal viszont nem tudtam jól menni velük.”

„Csapatként együtt nyerünk, együtt veszítünk. Teljesítmény szempontjából elég kemény versenyeken vagyunk túl. Azt gondolom, teljesen logikus, hogy amikor nem jönnek az eredmények, az ember még keményebben akarja nyomni. Nem igazán akarod elfogadni, ha nyolcadikként érsz célba, szóval ilyenkor keményen nyomod.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!